Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τ.Α. Γράφημα ΕΤΕ 2ετίας Παρασκευή 13.5.2011

καλημέρα.
όπως βλέπουμε στο γράφημα ,συνεχίστηκε άνετα η Σωρευτική κίνηση στη μετοχή της ετε κι αυτή την εβδομάδα που πέρασε, μέ αρκετά μεγάλο όγκο 30 εκατ. κομμάτια.

το αν θα συνεχιστεί η συσσώρευση ή θα φύγει ο Δείκτης προς τα πάνω αυτό θα εξαρτηθεί από καλές ή κακές ειδήσεις που θα έχουμε.

πάντως σ' αυτό το επίπεδο έχουν αγοραστεί πολλά κομμάτια!

πάρα πολλά κομμάτια.





πάντως ο Καπετάν Γιώργης το καράβι το κυβερνά σε τέτοιο καιρό!
θα τα καταφέρει;
ίδωμεν.






10 σχόλια:

  1. Μια έντονη φήμη κυκλοφορεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα που θέλει την Εθνική και την Eurobank να συζητούν το ενδεχόμενο μεταξύ τους συγχώνευσης.
    Με βάση τους κύκλους που διαρρέουν αυτές τις φήμες έχουν υπάρξει συναντήσεις μεταξύ των διοικήσεων των δύο τραπεζών.

    Ωστόσο τόσο στην Εθνική όσο και στην Eurobank αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα stress tests αποτελούν ορόσημο για τις τράπεζες καθώς θα καθοριστούν οι νέες ισορροπίες και θα διαπιστωθεί το ποσοστό αναγκαιότητας των τραπεζικών deals.
    Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τα αποτελέσματα των stress tests.
    Παρασκηνιακώς αναφέρεται ότι στην Alpha bank υπάρχουν ζυμώσεις που είτε θα οδηγήσουν σε αύξηση κεφαλαίου, είτε σε επανεξέταση στρατηγικής με στόχο ένα deal.
    Με διαρροές στο Λονδίνο που προφανώς δεν επιβεβαιώνονται από την Alpha αναφέρουν ότι σχεδιάζονται συναντήσεις με την Morgan Stanley.
    Η Morgan Stanley είναι ο σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας και κατέχει ποσοστό 4,5% στην Alpha bank ως θεματοφύλακας και όχι απευθείας ως Morgan Stanley.
    Κατά ορισμένους αν ισχύει η πληροφορία αυτή είναι πιθανό η Alpha bank να επιδιώκει να προσεταιριστεί τους μετόχους αυτού που βρίσκονται πίσω από τον θεματοφύλακα την Morgan Stanley.
    Τα σενάρια περί παρασκηνιακών επαφών με στόχο ανακίνηση του θέματος της με την Εθνική δεν φαίνεται να έχει βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσον αφορά τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου φαίνεται ότι η Alpha διερεύνησε το ενδεχόμενο αλλά δεν είναι σαφές αν όντως σχεδιάζει κεφαλαιακή ενίσχυση ή απλά εξετάζει τα εναλλακτικά σενάρια για το μέλλον πιθανότατα το Φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Tην τρέχουσα εβδομάδα ο αμερικανικός οίκος Moody’s θα υποβαθμίσει την Ελλάδα στην κλίμακα Caa1 από Β1 δηλαδή 3 κλίμακες χαμηλότερα ενώ ταυτόχρονα θα υποβαθμίσει και τις ελληνικές τράπεζες σε ανάλογη κλίμακα.
    Βαθμολογία Caa εμφανίζουν χώρες «χαμηλού κύρους» ενώ το ρίσκο θεωρείται σχεδόν μέγιστο.
    Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η Ελλάδα σε σύνολο 22 βαθμίδων αξιολόγησης θα βρεθεί μόλις 2 κλίμακες πριν την χρεοκοπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αξιοσημείωτη είναι σήμερα η στάση της Citigroup

    Πωλητής 240 χιλ τεμαχίων στην Εθνική η Citigroup

    Στην Alpha 250 χιλ μετοχές πώληση από την Citigroup

    Στην Πειραιώς 300 χιλ μετοχές πώληση από την Citigroup.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μέχρι σήμερα ΌΓΚΟΣ ΕΤΕ.

    48 εκατ. μετοχές αγοράστηκαν στα 4,65~5,05 €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - Το 21% του τζίρου ήταν πακέτα που άλλαξαν χέρια μεταξύ Bank of America,Merril Lynch πωλητές & GoldmanSachs,Cheuvreux αγοραστές

    -η ΕΤΕ έχει Όγκο συσσώρευσις το 5,2 % του στα 4,65 €~5,05 €

    -και σήμερα κάνανε όγκο ΜΟΝΟ οι καλές Μετοχές.οταν αυτοί οι όγκοι φθήνουν τότε θα δούμε αντίδραση.
    κι αυτό έχει εννέα ακόμη συνεδριάσεις για να γίνη.
    αν δεν την δούμε τότε .... :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΤΕ: Ενίσχυση κερδοφορίας στο πρώτο τρίμηνο

    Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της ΕΤΕ στο α' τρίμηνο του 2011 διαμορφώθηκαν σε €157 εκατ. έναντι €21 εκατ. στο α' τρίμηνο του 2010.

    Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν, κατά μέσο όρο, καθαρά κέρδη ύψους 116 εκατ. ευρώ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το αποτέλεσμα αυτό επετεύχθη παρά τις συνεχιζόμενες υψηλές προβλέψεις έναντι επισφαλειών οι οποίες ανήλθαν σε €381 εκατ., αυξημένες κατά +21% έναντι του α' τριμήνου του 2010.

    Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 3,7%, ενώ τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 1% έναντι του α’ τριμήνου του 2010 και -9% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2010.

    Η κάλυψη των δανείων σε καθυστέρηση διαμορφώθηκε στο 56%.

    Σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα, τα δάνεια προς καταθέσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 102%, και ειδικά στην Ελλάδα στο 92%. Επίσης, σημειώνεται πως το επίπεδο των καταθέσεων στην Ελλάδα διατηρήθηκε σταθερό. Ακόμη, μείωσε την άντληση της ρευστότητας από την ΕΚΤ κατά 3,2 δισ. ευρώ από την αρχή του χρόνου.

    O Δείκτης Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Tier Ι) διαμορφώθηκε στο 12,9% και ο Δείκτης Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I) στο 11,8%.

    Ειδικά για την Ελλάδα, τα οργανικά αποτελέσματτα ανήλθαν σε 348 εκατ., αυξημένα κατά 3% σε σχέση με πρώτο τρίμηνο του 2010.

    Τα τραπεζικά εσοδα διαμορφώθηκαν σε 728 εκατ. (-3% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2010), ενώ τα τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 41%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, στα €307 εκατ. ευρώ.

    Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών €40 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2010 (προ των εκτάκτων φορολογικών υποχρεώσεων).

    Σε ό,τι αφορά τη Finansbank, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα €151 εκατ. (+28% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2010 σε σταθερή ισοτιμία), ενώ χορηγήσεις καταθέσεις αυξήθηκαν κατά +26% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2010.

    Το κόστος των προβλέψεων μειώθηκε στις 70μβ.

    Στη νοτιοανατολική Ευρώπη, τα κέρδη προ προβλέψεων διαμορφώθηκαν σε 49 εκατ. ( 42% έναντι του α’ τριμήνου του 2010), ενώ τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΤΕ
    αγοράστηκαν μέχρι σήμερα

    70 εκατ. μετοχ. κάτω των €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ετε 4,53 - ο,ο9 € - 1,95 %

    Άνοιγμα 4,71 € Χαμηλό 4,53 € Υψηλό 4,77 €

    Χαμηλό 52 εβδ. 4,53 € Υψηλό 52 εβδ. 4,53 €

    P/BV 0,44

    ΑπάντησηΔιαγραφή