Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΕ _ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 28 - 29 ΙΟΥΝΗ. ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ - ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 28-29 ΙΟΥΝΗ

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10π.μ.

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ 7μ.μ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10π.μ.ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ –ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙΌλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία τις ημέρες συζήτησης στη βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου.

Να «νεκρώσουμε» εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια ,τα πάντα.

-Για να είναι μαζική καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμα μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.

-Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης μέσα από τους αγώνες μας αυτών των βαρβάρων μέτρων ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους τα ψηφίσουν.

-Να μπούμε ορμητικά στον αγώνα για να φέρουμε πιο κοντά τη μέρα που θα απαλλαγούμε οριστικά από την ταξική εκμετάλλευση και την καταπίεση. Μόνο τότε θα σωθούμε και θα σωθεί ο τόπος οριστικά από χρεοκοπίες, κρίσεις, μνημόνια, δανειστές και την ανεργία.Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Οι εξελίξεις και ο χρόνος που γίνεται αυτή η 48ωρη απεργία –η μορφή και τα αιτήματα της - την καθιστούν μια από τις σημαντικότερες κινητοποιήσεις στη χώρα μας τις τελευταίες 10ετίες.

Η επιτυχία της θα είναι ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:

-πως είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που φτιάχνουν για εμάς.

-πως θα έχουν απέναντι τους όχι ένα κίνημα χυλό, κίνημα «πλατείας», παθητικό και άβουλο, γενικά και αφηρημένα κάποιων αγανακτισμένων, αλλά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οργανωμένο και δυνατό σε κάθε τόπο δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά, ικανό να καθορίζει τις εξελίξεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Εργαζόμενες –ΕργαζόμενοιΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ –ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ

Η κρίση είναι βαθιά και οξύνεται παραπέρα. Δεν είναι αποτέλεσμα κλεφτών και κακών διαχειριστών, δεν είναι κρίση χρέους. Αυτά είναι τα συμπτώματα δεν είναι η ασθένεια.

Είναι κρίση υπέρ-συσσώρευσης κεφαλαίων και υπερπαραγωγής. Είναι κρίση του καπιταλισμού. Είναι κρίση που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες. Για αυτό και η επίθεση στα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα δεν έχει τέλος.

Η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής έρχεται όλο και πιο πολύ σε σύγκρουση με τις λαϊκές ανάγκες. Συσσωρεύει τεράστια κεφάλαια που δυσκολεύονται να επενδυθούν και να αποδώσουν, παράγει τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων που δεν μπορούν να πουληθούν παρά το ότι οι λαϊκές ανάγκες δεν καλύπτονται.

Η διέξοδος από αυτήν προς όφελος του κεφαλαίου προϋποθέτει καταστροφή των περισσευμάτων, τσάκισμα των εργατικών καταχτήσεων και δικαιωμάτων, φτήνεμα της εργατικής δύναμης στο κατώτερο δυνατό σημείο, άγρια εκμετάλλευση και μαζική ανεργία.

Άλλη όμως είναι η διέξοδος υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Προϋποθέτει αλλαγή συσχετισμών, εργατική εξουσία, λαϊκή οικονομία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να πετάξουν από τα χεριά τους τις ξένες σημαίες και να απορρίψουν τα πλαστά διλήμματα. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από και για την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημοσία ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών είναι τα τεραστία κέρδη στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών. Επιδιώκουν να ανακόψουν, να παρεμποδίσουν θετικές διεργασίες που γίνονται στο λαό

Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ - ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.

-Δεν παζαρεύουμε απλά την απόσυρση του μνημονίου. Παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που γεννούν τα μνημόνια

-Δεν θέλουμε μόνο να φύγει το ΠΑΣΟΚ, να αλλάξει και πάλι ο διαχειριστής. Θέλουμε να τελειώνουμε με το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές τα συμφέροντα των οποίων διαχειρίζονται οι διάφοροι διαχειριστές

Όποιοι και να είναι οι διαχειριστές του καπιταλισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη ανθρωπινότερος δε γίνεται ο καπιταλισμός. Θα γίνεται όλο και πιο βάρβαρος απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Να μην πέσουμε στη παγίδα των Δημοψηφισμάτων. Πρόκειται για αποπροσανατολισμό, καρικατούρα δήθεν «άμεσης δημοκρατίας». Στην ουσία επιδιώκουν την αντιδραστικοποίηση του συστήματος και το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής με τη συμμετοχή του λαού.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και κυρίως για όσους με την ψήφο τους και τη στάση τους ενίσχυαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα κόμματα του ευρομονόδρομου.ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε όλους και όλες που πίστεψαν και έδωσαν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και στους μηχανισμούς τους στο συνδικαλιστικό κίνημα να κάνουν σήμερα το βήμα. Να συνταχθούμε στον κοινό αγώνα να ματαιώσουμε το γονάτισμα του λαού. Να χαράξουμε τη δική μας προοπτική.-Πρέπει να μαζικοποιήσουμε, να συσπειρωθούμε στα συνδικάτα μας να τα μετατρέψουμε σε μετερίζια αγώνα, σε κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη και συνολικά στους καπιταλιστές και το αστικό κράτος. Οργάνωση μαζικά όλων των εργαζομένων στα σωματεία. Βασικό μετερίζι οργάνωσης η συνέλευση των εργατοϋπαλλήλων στο εργοστάσιο, στην επιχείρηση, στο σωματείο.

-Ζωντανή καθημερινή δράση των εργατών μέσα από το σωματείο με λόγο και δράση μέσα από την συλλογική διαδικασία της γενικής συνέλευσης.

-Να πετάξουμε έξω από αυτά τους εργοδοτικούς, τους συμβιβασμένους, την εργατική αριστοκρατία που είναι σύμμαχος και δεξί χέρι του κεφαλαίου. Να αναδείξουμε στα συνδικάτα αγωνιστές τίμιους και αφοσιωμένους στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

-Να αποδυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και όλα τα κόμματα διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου και υπερασπιστές των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και μηχανισμών, όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ μας και σε βάρος τους.

-Στη δική τους προσπάθεια να ενωθούν όλοι μαζί για να περάσουν τα μέτρα, για να μας τα πάρουν όλα και για να μας γονατίσουν για 10ετιες, να χτίσουμε το δικό μας λαϊκό μέτωπο.

Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δε μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Να αποκτήσουμε δύναμη, να επιβάλλουμε τα δίκια μας.ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Να δυναμώσουμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) δυναμώνοντας έτσι την κοινή δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων. Να δημιουργήσουμε παντού γερές βάσεις της συμμαχίας στον κλάδο, στη γειτονιά, με λαϊκές επιτροπές σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.Αυτή η ενότητα και αυτή η συμμαχία είναι ωφέλιμη για την εργατική τάξη και το λαό μας και όχι αυτή που προσπαθεί το κεφάλαιο και τα κόμματα του να χτίσουν δήθεν για να σώσει την Ελλάδα

Ένα τέτοιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και μια τέτοια λαϊκή συμμαχία

-μπορεί να παρεμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και να ανατρέψει όλους τους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα .

-Να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος και να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο που έχει γίνει με τη δουλειά μας και τον λυμαίνονται μια χούφτα παραγωγικά παράσιτα, μια χούφτα μονοπώλια και κεφαλαιοκράτες

-Να τσακίσει το καταπιεστικό και αντιλαϊκό αστικό κράτος και να φτιάξει το κράτος των εργατών .Μπορούμε! Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.2 σχόλια:

 1. Απο το Φλεβέρη........το είχα πεί το είχα πεί...!

  Έμμεση ΑΜΚ από ΕΤΕ
  Με δεδομένη την αδήριτη ανάγκη για νέα κεφάλαια, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σχεδιάζει για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 σειρά κινήσεων, προκειμένου να θωρακίσει περαιτέρω τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου.

  Πρόκειται ουσιαστικά για "έμμεση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου" τονίζουν στο axiaplus.gr υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, από την οποία ο Όμιλος μπορεί να αντλήσει, υπό τις παρούσες συνθήκες, περί τα 800 εκατ. ευρώ.
  Στο ερώτημα τι θα περιλαμβάνουν οι κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης που σχεδιάζονται, η απάντηση ήταν πάσης φύσεως όπως π.χ. ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων και μη τραπεζικών θυγατρικών, πωλήσεις χαρτοφυλακίων δανείων, αξιοποίηση χαρτοφυλακίων ομολόγων και εντόκων γραμματίων κ.α.)

  Είναι άλλωστε χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου Απ. Ταμβακάκη κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων όπου ανάφερε ότι η διοίκηση της ΕΤΕ εξετάζει σειρά εναλλακτικών επιλογών με στόχο να προσθέσει 120 - 150 μονάδες βάσης εποπτικών κεφαλαίων με οργανικό τρόπο μέσα στο 2011. Το ποσό αυτό τονίζεται από την διοίκηση, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, δεδομένου ότι αναλογεί περίπου στο 60% των κεφαλαίων που αντλήθηκαν με την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

  Από Σεπτέμβριο η Finansbank

  Παράλληλα η διοίκηση της ΕΤΕ θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο τις διαδικασίες για την διάθεση μειοψηφικού ποσοστού της Finansbank με στόχο την άντληση 1 δις. ευρώ. Στόχος της διοίκησης της ΕΤΕ είναι κατά την διαδικασία να υπάρξει μεγάλη διασπορά του προς διάθεση ποσοστού και κανένας μέτοχος - επενδυτής να μην βρεθεί με ποσοστό μεγαλύτερο του 1%. Από το 1 δις. ευρώ που αναμένεται να αντληθεί περίπου 500 εκατ ευρώ θα μείνουν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Finansbank ενώ 500 εκατ θα επιστραφούν στον Όμιλο που στο πλαίσιο της στρατηγικής του συνεχίζει να θωρακίζεται κεφαλαιακά. Σημειώνεται ότι ο ρυθμός αύξησης των δανείων της Finansbank διαμορφώθηκε στο 33% για το σύνολο του 2010, ενώ ανάλογος αναμένεται να είναι και για την τρέχουσα χρήση.
  Μετά και αυτή την διαδικασία η Εθνική θα διαθέτει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τάξης του 13% επίδοση που την κατατάσσει μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη.

  Βαλκανική Holding

  Παράλληλα η διοίκηση της ΕΤΕ, θεωρώντας την παρουσία της στη Ν.Α Ευρώπη στρατηγική επιλογή, εξετάσει την πιθανότητα να εντάξει όλες τις θυγατρικές της στα Βαλκάνια υπό ενιαία "ομπρέλα", προκειμένου να προσδώσει στην παρουσία της στις χώρες αυτές μεγαλύτερη επιχειρησιακή αυτονομία και οργανωτική αυτοτέλεια.

  Το σχέδιο που μελετά η διοίκηση της τράπεζας, αποβλέπει στη δημιουργία ενός ενιαίου μεγαλύτερου σχήματος, το οποίο θα μπορεί καταρχάς να έχει ευκολότερα πρόσβαση στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου για την άντληση ρευστότητας. Επιπλέον επιδιώκεται η επίτευξη διασυνοριακών συνεργειών μεταξύ των θυγατρικών της τράπεζας στα Βαλκάνια, ενώ παράλληλα η ενιαία εταιρική οντότητα θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία και δυναμική για να αποφασίσει στρατηγικές κινήσεις και συμπράξεις στην περιοχή. Τέλος, το σχεδιαζόμενο εγχείρημα αποβλέπει και στη μείωση του λειτουργικού κόστους του ομίλου στην περιοχή μέσω ενός πιο "μαζεμένου" διοικητικού σχήματος. Σημειώνεται ότι στο α΄ τρίμηνο του 2011, οι θυγατρικές της Εθνικής στα Βαλκάνια (πλην της Finansbank, η οποία εξαιρείται και από το πλάνο περί ενιαίας βαλκανικής "ομπρέλας") πέτυχαν μείωση λειτουργικού κόστους κατά 3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2010.

  Η προοπτική της δημιουργίας "τραπεζικής holding" που θα περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της Εθνικής στις χώρες των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, FYROM, Αλβανία) στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου της ΕΤΕ στην περιοχή σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή. Και αυτό διότι οι έντονες πιέσεις που δέχεται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από την κρίση χρέους και που του έχουν αποστερήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης από τις διεθνείς αγορές, έχει θέσει στο στόχαστρο ξένων ανταγωνιστών τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στη ΝΑ Ευρώπη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε νέο ιστορικό ρεκόρ στα CDS ..!

  Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος εκτίναξε τα CDS στις 2250 μονάδες βάσης. Ανοδικά κινούνται και τα CDS των περιφερειακών χωρών.
  Πορτογαλία 875 μονάδες βάσης, Ιρλανδία 845 μονάδες βάσης, Ισπανία 315 μονάδες βάσης και Ιταλία 212 μονάδες βάσης.
  Τα spreads στην Ελλάδα 1376 μονάδες βάσης με τζίρο 13 εκατ ευρώ ενώ η απόδοση στα 16,63%.
  Το ευρώ έναντι του δολαρίου στα 1,4230 δολάρια σταθεροποιητικά οριακά ανοδικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή