Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Κατάληψη του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη τώρα.


Πανό με το σύνθημα «Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Δεν παραδίνονται πότε. Οργάνωση-Αντεπίθεση» στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα ανάρτησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Ακρόπολη μέλη του ΠΑΜΕ.

Κανονικά πραγματοποιείται η είσοδος των επισκεπτών.

Στον Ιερό Βράχο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100 συνδικαλιστές του Πανεργατικού Μετώπου, που διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα που προωθούνται μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού του νόμου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για συμβολική κινητοποίηση και καλεί «τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τους ανέργους, τις γυναίκες σε λαϊκό ξεσηκωμό».

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνονται απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη 28/6 και την Τετάρτη 29/6 στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, ενώ την Τρίτη προγραμματίζεται και συλλαλητήριο στους Στύλους του Ολυμπίου Δίος (7 το απόγευμα).

Νεκρώνουμε δύο μέρες τα πάντα πριν μας νεκρώσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.


1 σχόλιο:

 1. εξετάζεται η χώρα μας να λάβει οικονομική ενίσχυση από μια "τρίτη πηγή", χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται η πηγή αυτή, όπως και το ύψος του υπό διερεύνηση δανείου.
  Στόχοι του εν λόγω σχεδίου εμφανίζονται τόσο η αποφυγή του κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας, όσο και και η απομάκρυνση των ανησυχιών για τη μετάδοση των προβλημάτων της Ελλάδας σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία και η αποφυγή αρνητικού αντίκτυπου στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν διεθνή πρακτορεία "το εν λόγω εναλλακτικό σχέδιο είναι ξεχωριστό από τη γαλλική πρόταση για τη συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και συζητείται εδώ και αρκετές εβδομάδες, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Μπαρόζο και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα.
  Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί τι ακριβώς περιλαμβάνει το σχέδιο αυτό, το σίγουρο, κατά τις πληροφορίες, είναι πως έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο παροχής προς την Ελλάδα ενός "δανείου γέφυρας" (bridging loan).


  βλέπω Σόρο απο πίσω :-(

  ΑπάντησηΔιαγραφή