Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Jittery Gapdown!!!!!!!!!

με ένα πανικόβλητο gapdown υποδέχτηκε η αγορά την εξαγγελία πρόωρων εκλογών του πρωθυπουργού.

άκου νωπή εντολή!

γιατί η άλλη που πήρε μόλις πριν δυό χρόνια νωπή δεν ήτανε!!!!!



72 σχόλια:

  1. Σοφοκλέους: Οι πρόωρες εκλογές πρoκαλούν sell off


    Η αβεβαιότητα για το μετεκλογικό τοπίο πέρασε σήμερα και στο ελληνικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα ο Γ.Δ να καταγράφει σημαντικές απώλειες. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, η μεταβλητότητα θα ενταθεί. Στο επίκεντρο των πιέσεων οι βρίσκονται οι τράπεζες.

    Αύξηση της μεταβλητότητας και αποτύπωση των διαθέσεων των ξένων κυρίως χαρτοφυλακίων αναμένει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ μετά τις χθεσινές πολιτικές εξελίξεις. Η αγορά από σήμερα μπαίνει σε μια διαδικασία αξιολόγησης των οικονομικών προγραμμάτων των δύο μεγάλων κομμάτων καθώς και στην τιμολόγηση παραγόντων που θα αφορούν:

    - Την φορολογία των Ανωνύμων Εταιριών και των φυσικών προσώπων

    - Την άντληση εσόδων από την αγορά του ΧΑ

    - Την διαχείριση και το βαθμό επιρροής στην διοίκηση των δημοσίων εταιριών (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ κλπ)

    - Την στάση στα προγράμματα ενίσχυσης της οικονομίας

    - Την φορολογία των χρηματιστηριακών υπεραξιών

    Δευτερευόντως, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η αγορά βραχυπρόθεσμα θα κινηθεί ανάλογα και με την πιθανότητα επίτευξης αυτοδύναμου αποτελέσματος το οποίο θα καθορίσει και την ικανότητα του πρώτου κόμματος να εφαρμόσει την πολιτική του. Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ ότι οι παραπάνω παράγοντες θα αποτελέσουν ισχυρότερους καταλύτες για την πορεία της αγοράς από ότι η τάση από το εξωτερικό. Διαχειριστικά οι καιροί επιβάλλουν αμυντικές εώς πολύ συντηρητικές κινήσεις το οποίο μεταφράζεται τοποθετήσεις σε όσο το δυνατόν πιο "ασφαλή" επίπεδα τιμών και διάθεση ρευστοποιήσεων σε υψηλότερες τιμές ή σε ανοδικές εξάρσεις του Γενικού Δείκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο ευάλωτο το ΧΑ λόγω εκλογών υποστηρίζουν οι ξένοι
    08:57 - 03 Σεπτέμβριος 2009
    Πιο ευάλωτο θα είναι το ελληνικό χρηματιστήριο το επόμενο διάστημα λόγω της προκήρυξης των εκλογών. Μπορεί να καλλιεργείται η άποψη ότι το πολιτικό τοπίο θα ξεκαθαρίσει αλλά αυτό θα συμβεί; Υπάρχει ενδεχόμενο να μην υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση;

    Στελέχη funds τα οποία βρίσκονται στο road show της Deutsche Bank επισήμαναν ότι « στην Ελλάδα οι εκλογές προκηρύχθηκανγια την οικονομία που προφανώς επηρεάζει το χρηματιστήριο. Είναι προφανές ότι πλέον η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα καταστεί τουλάχιστον για τις επόμενες εβδομάδες πιο ευάλωτη στα διεθνή νέα καθώς επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη το ενδεχόμενο ακυβερνησίας»

    Οι ξένοι ανησυχούν επίσης και για την πολιτική που θα ακολουθηθεί ακόμη και αν ηττηθεί η ΝΔ και επανέλθει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Αν και θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι δεσμευμένη να ακολουθεί τις επιταγές της ΕΕ ωστόσο προβληματίζονται για το μείγμα της οικονομικήςπολιτικής». Είναι ξεκάθαρο ότι η αγορά θα είναι πιο ευμετάβλητη και ευάλωτη το επόμενο διάστημα οπότε απαιτείται μεγάλη προσοχή.

    Πέτρος Λεωτσάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα Αποστολη.
    Εκλογες? τελικα σαν αντιβιωση καταντησε η ολη ιστορια . Πρωι , μεσημερι, βραδυ. Τι τις θελουν παναθεμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα Στέλλα μου.

    είναι κι αυτό μια κίνηση να τα οικονομήσουν μερικοί μερικοί που δουλεύουν ΜΟΝΟ για τις εκλογές
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χθες και προχθες, εδιναν τιμες στοχους ......λες και δε γνωριζαν το τι θα επακολουθουσε. Λαμογια παντου και παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για ένα εξάμηνο η αγορά θα είναι ευμετάβλητη ανεξάρτητα του εκλογικού αποτελέσματος

    αυτό σημαίνει ότι η κρίση για μας θα πάει +1 χρόνο μακρύτερα απ΄ ότι πρίν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ 0,95 +18,75% ΟΓΚΟΣ 226.926 ΤΕΜ

    ΔΟΛ...........2,02 + 8,02% ΟΓΚΟΣ 167.777 ΤΕΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την Καλημέρα μου και.....

    Νευρικότητα με τα «κρατικόχαρτα» ξανά στο επίκεντρο

    Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τους ευρωπαϊκούς δείκτες, ενώ για την εγχώρια αγορά εκτιμούν ότι θα παραμείνει νευρική με τις μετοχές εταιρειών που το κράτος έχει σημαντική συμμετοχή θα βρεθούν ξανά στο επίκεντρο. Οι ασιατικές αγορές παρουσίασαν μικτές τάσεις.

    Proton
    Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα σήμερα με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ. Η εγχώρια αγορά αναμένεται να παραμείνει νευρική.

    Marfin
    Η μεταβλητότητα εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί, ενώ μετοχές εταιρειών που το κράτος έχει σημαντική συμμετοχή θα βρεθούν και σήμερα στο επίκεντρο.



    Beta
    ʼλλη μία συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις αναμένεται σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεικτά τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές


    Μεικτές είναι οι τάσεις στις ασιατικές αγορές, ενώ το επίκεντρο εστιάζεται στις τραπεζικές μετοχές, της Κίνας κυρίως, μετά από την απόφαση των αρχών να εφαρμόσουν σταδιακά και όχι άμεσα τα νέα μέτρα που αφορούν στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

    Ο δείκτης Nikkei 225 διαμορφώνεται στις 10.191,04 μονάδες με απώλειες 0,23%, ο Hang Seng ενισχύεται 0,53% στις 19.867,37 μονάδες και ο CSI 300 στην Κίνα ενισχύεται κατά 1% στις 3.082,35 μονάδες.

    Αναλυτές σχολιάζουν πως φαίνεται ότι τα πράγματα οικονομικώς, βελτιώνονται, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι σε τι βαθμό αυτή η βελτίωση έχει προεξοφληθεί.

    "Πρέπει να δούμε τις εταιρείες να αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε σημαίνει ότι οι αποτιμήσεις είναι μάλλον πλήρεις".

    Η Daiwa Securities Group Inc. υποχωρεί 5% καθώς η Sumitomo Mitsui Financial Group ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεργασίας μεταξύ τους.

    Αντίθετα, η China Resources Enterprise ενισχύεται 4,7% καθώς η JP Morgan Chase και η Nomura Holdings αναβάθμισαν την αξιολόγησή τους.

    Η Seven & I υποχωρεί 4,2% καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε τη σύσταση για την μετοχή σε neutral από buy, ενώ η Dainippon Sumitomo Pharma, που κατέθεσε χθες πρόταση για την εξαγορά της αμερικανικής φαρμακευτικής Sepracor, υποχωρεί 6,8%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έπεσαν το πρώτο εικοσάλεπτο τα πρώτα 20 εκατομμύρια και μετά ξεραϊλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απόστολε ξέχασες τις φωτογραφίες
    Καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χ.Α: ΟΠΑΠ και ΟΤΕ στηρίζουν το Γενικό Δείκτη

    [1ον]
    Eυμετάβλητο παραμένει το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οι πρόωρες εκλογές προβληματίζουν τους επενδυτές με το εάν επιτευχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Στήριγμα στο Γενικό Δείκτη προσφέρουν ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, ενώ αυξημένη είναι η κινητιότητα στη μικρή κεφαλαιοποίηση. Οσον αφορά τον ΟΠΑΠ η ενίσχυση της μετοχής πάνω από 3% αποδίδεται στις δηλώσεις της υπεύθυνης οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκα Κατσέλη πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα φορολογήσει περαιτέρω τα τυχερά παιχνίδια.

    Πάντως η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η αγορά δηλώνει αδυναμία, ενώ συνεχείς είναι οι εναλλαγές προσήμου. Χαμηλότερα κινούνται Eθνική, Alpha, Eurobank, ενώ κέρδη άνοδο σημειώνουν Κύπρου και Marfin Popular. Σημαντικά είναι τα κέρδη για τη μετοχή του ΟΤΕ εν μέσω έκθεσης της Merrill Lynch, η οποία αυξάνει Στα 13 ευρώ από την προηγούμενη των 12 ευρώ τιμή στόχο για την μετοχή, ενώ αναβαθμίζει τη σύσταση σε "αγορά" από "ουδέτερη". Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η μετοχή είναι μια από τις φθηνότερες στον κλάδο, ενώ θεωρεί ότι το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) δεν επηρεάζει το investment story του ΟΤΕ, καθώς θεωρεί ότι η όποια εξασθένιση της μετοχής που συνδέεται με τις εκλογές, μπορεί να αποτελέσει ελκυστικό σημείο εισόδου.

    Ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι λόγω των ειδικών συνθηκών η ελληνική αγορά θα υποαποδόσει το προσεχές διάστημα έναντι των ξένων αγορών. Ως εκ τούτου μια ανοδική κίνηση θα πρέπει να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία αύξησης ρευστότητας ενώ σε ότι αφορά την προσέγγιση κάποιων πιο αξιόπιστων σημείων στήριξης θα αναμέναμε ως πρώτο πεδίο εξέτασης ενδεχόμενων τοποθετήσεων την περιοχή των 2.270 μονάδων. Και τεχνικά από χθες η αγορά έχει ενεργοποιήσει τα πρώτα σήματα πώλησης των βραχυπρόθεσμων δεικτών MACD, και των κινητών μέσων των 9 και 15 ημερών.


    Η τεχνική ανάλυση της Emporiki

    Οι στηρίξεις των 2.370 και 2.270 μονάδων αποτελούν τα σημεία κλειδιά στο κοντινό μέλλον. Η διατήρηση ή όχι των ανοδικών τάσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, θα καθορίσει την συμπεριφορά του Γ.Δ. μεσοπρόθεσμα επισημαίνει η Emporiki στην τεχνική της ανάλυση.

    Την εβδομάδα που διανύσαμε, ο Γ.Δ. διαμόρφωσε πτωτική τάση, υποχωρώντας μέχρι (ενδοσυνεδριακά) τις 2.364μ. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε αφενός την "αντοχή" της ζώνης αντίστασης των 2.560μ - 2.630μ και αφετέρου την σημαντικότητα (βραχυπρόθεσμα) της περιοχής στήριξης των 2.370 μονάδων.

    Οι όγκοι συναλλαγών αυξήθηκαν σημαντικά στη συνεδρίαση της Πέμπτης που σημειώθηκε η χαμηλότερη τιμή των 2.364μ. Το γεγονός ότι την ίδια ημέρα έκλεισε αρκετά υψηλότερα, στις 2.414μ αυξάνει τις πιθανότητες να σημειώθηκε βραχυχρόνιο "ξεπούλημα" των μετοχών και στη συνέχεια να επακολουθήσει εκτόνωση των πιέσεων.

    Ο τεχνικός αναλυτής της Emporiki κ. Νίκος Κωστόπουλος τονίζει πως το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στη τάση που θα διαμορφωθεί μετά από δυο- τρεις συνεδριάσεις πιθανής παλινδρόμησης μεταξύ 2.370 και 2.470 μονάδες.

    Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, στις διεθνείς αγορές σημειώνεται νέο ανοδικό κύμα στις προσεχείς εβδομάδες, με αποτέλεσμα ο ΓΔ να παρασυρθεί ανοδικά (εμφανίζοντας όμως υποαπόδοση λόγω εκλογών…). Σε μια τέτοια εξέλιξη "αιφνιδιάζονται" οι πωλητές των προηγούμενων ημερών και αναγκάζονται να επανατοποθετηθούν, οδηγώντας τον ΓΔ σε νέα υψηλά έτους, προς την περιοχή των 2.630 μονάδων.

    Σύμφωνα με το συντηρητικό σενάριο, (που δείχνει και το επικρατέστερο με τα μέχρι τώρα στοιχεία), μετά το πρώτοι "βίαιο" πτωτικό κύμα και μια μικρή σταθεροποίηση, ακολουθεί μια περίοδος διολίσθησης με χαμηλότερους όγκους συναλλαγών, που ενδεχομένως να οδηγήσει τον ΓΔ στη στήριξη των 2.270 μονάδων, που θα αποτελέσει την αφετηρία ενός νέου ανοδικού κύματος
    Στο απαισιόδοξο σενάριο, οι διεθνείς κεφαλαιαγορές υποχωρούν, συμπαρασύροντας τον ΓΔ στην επόμενη στήριξη των 2.170 μονάδων.

    Η Emporiki θεωρεί ότι η συμπεριφορά δυο - τριών μετοχών θα είναι καθοριστική για την πορεία του ΓΔ τις προσεχείς ημέρες ή και εβδομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. [2ον]

    Ενδεικτικά θα αναφερθούμε στη μετοχή της ΕΤΕ η οποία για πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις παλινδρομεί γύρω από τα 22,20 ευρώ, δημιουργώντας μια μικρή συσσώρευση τιμών. Η κατεύθυνση που θα πραγματοποιηθεί η εκτόνωση θα κρίνει - πιθανότατα - και ποιο σενάριο του ΓΔ θα πραγματοποιηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. την καλημέρα μου

    Τάση από το εξωτερικό με το βλέμμα στις εκλογέ
    Η προεκλογική περίοδος εκτιμάται πως θα συνεχίζει να δίνει μεταβλητότητα στην αγορά, ενώ και η τάση που θα επικρατεί στις διεθνείς αγορές θα επηρεάσει την πορεία του ΧΑ. Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές εκτιμάται ότι θα ανοίξουν ανοδικά ακολουθώντας τα κέρδη των αγορών σε ΗΠΑ και Ασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Marfin
    Η προεκλογική περίοδος δημιουργεί στο ΧΑ σκηνικό μεταβλητότητας. Μετοχές όπου το κράτος έχει σημαντική συμμετοχή θα βρεθούν στο προσκήνιο. Για σήμερα οι διεθνείς αγορές εκτιμάται ότι θα ανοίξουν ανοδικά.

    Proton
    Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα ακολουθώντας τα κέρδη των αγορών σε Ασία και ΗΠΑ. Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να ακολουθήσει τη διεθνή τάση.

    Beta
    Η ψυχολογία έχει βελτιωθεί μετά τις μεγάλες απώλειες της Πέμπτης. Όποια σημάδια για αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές θα δώσει στήριξη στην αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλημέρα Απόστολε και στον/η όποιο παρακολουθεί. Καλό φθινόπωρο εύχομαι (ελέω πτώσης θερμοκρασίας αλλά και διαδοχής... εποχών)... για "ΧΕΙΜΩΝΑ" το βλέπω "χλωμό". Χώρια που δεν ξέρουμε αν θά'ναι ψυχρός ή καυτος... ο "ΧΕΙΜΩΝΑΣ" εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έντονα ανοδικά ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά παίρνοντας «γραμμή» από τα διεθνή χρηματιστήριο που μετά τη συμφωνία των G 20 επίσης καταγράφουν καλά κέρδη. Θυμίζουμε ότι σήμερα είναι κλειστή η Wall Street, οπότε οι ευρωπαϊκές αγορές θα διαγράψουν αυτόνομα την πορεία στο σύνολο της ημέρας. O ΓΔ κινείται προς τις 2.470 μονάδες με κέρδη 1,80%, με καλή εικόνα σ' όλο το ταμπλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημέρα Μάνο.

    θα είναι ακριβώς όπως είναι ένας χειμώνας


    ΧΕΙΜΩΝΑΣ!


    καλή εβδομάδα να έχουμε :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελληνικός εμφύλιος για την επέκτασή της
    [1ον]

    Tου Φώτη Κόλλια

    Το σχέδιο «μπλόκο στους ξένους» που εφαρμόστηκε με επιτυχία στην περίπτωση της Αττικής Οδού, την οποία ανέλαβε κοινοπραξία από μια ντουζίνα ελληνικές εταιρείες, θα επαναληφθεί στην περίπτωση των επεκτάσεων του οδικού άξονα, υποστηρίζουν στελέχη κατασκευαστικών επιχειρήσεων. Θα είναι, όμως, η αφορμή για έναν ελληνικό εμφύλιο μεταξύ κατασκευαστών που θέλουν να μπουν «σφήνα» στην κοινοπραξία Αττική Οδός που φαντάζει ως ο σίγουρος υποψήφιος για το έργο;

    Ο διαγωνισμός για τις επεκτάσεις, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που προκηρύχθηκε στις αρχές της εβδομάδας από το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ είναι ο τελευταίος των μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων οδικών έργων που είχαν ξεκινήσει από το 2000, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Δέκα χρόνια μετά, δηλαδή με καθυστέρηση-ρεκόρ, φουντώνουν οι φήμες για τα σχήματα των εργοληπτών που θα το διεκδικήσουν και θεωρείται σίγουρη η δημιουργία αμιγώς ελληνικής κοινοπραξίας υπό την Αττική Οδό (που ελέγχεται από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ).

    Περισσότερο σύνθετη είναι περίπτωση του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου, στο Καστέλι Πεδιάδος, με προϋπολογισμό άνω του ενός δισ. ευρώ, για το οποίο οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι θα συνεργαστούν αναγκαστικά με διεθνείς εταιρείες διαχείρισης αερολιμένων καθώς δεν διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία. Όπως και στην περίπτωση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού, το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου είχε εξαγγελθεί προ δεκαετίας...

    Εκτός από την Αττική Οδός (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, J&P ΑΒΑΞ και ΑΤΤΙΚΑΤ), πρόθεση για αυτόνομη διεκδίκηση των επεκτάσεων του οδικού άξονα, τουλάχιστον μέσω δημοσιευμάτων, έχει εκφράσει η Intrakat η οποία φέρεται να συνεργάζεται με τον όμιλο Κοπελούζου (για πρώτη φορά εμφανίζεται σε μεγάλο οδικό έργο). Όσο για τον όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, αρκετοί θεωρούν ότι θα ενταχθεί στο σχήμα της Αττικής Οδού στο οποίο συμμετέχει και η ΑΤΤΙΚΑΤ με 9,88%. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ο όμιλος ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ θα ενταχθεί στο πιθανό σχήμα των Intracat - ομίλου Κοπελούζου. Οι ίδιοι επισημαίνουν το γεγονός ότι οι δύο τελευταίοι έχουν συνεργαστεί στενά κατά το παρελθόν με τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε σειρά έργων.

    Η στάση των ξένων αποτελεί το δεύτερο ερώτημα, αλλά οι μηχανικοί που παρακολουθούν τα δημόσια έργα εκτιμούν ότι δύσκολα θα χτυπήσουν το έργο. Τόσο ο γαλλικός κολοσσός Vinci (η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία του κόσμου), όσο και οι Ισπανοί των ACS και Ferrovial «έχουν λάβει το μερίδιό τους» από τα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα στην Ελλάδα. Οι Γάλλοι συμμετέχουν στις κοινοπραξίες που ανέλαβαν τον άξονα Μαλιακός - Κλειδί και Αθήνα - Κόρινθος - Πάτρα.

    Οι Ισπανοί, μαζί με την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, έχουν αναλάβει την Ιόνια Οδό και τον άξονα Κεντρικής Ελλάδας. Αλλά και οι Γερμανοί της Hochtief πέτυχαν, χάρη στο μεγάλο συμβιβασμό προ τριετίας, να μπουν στις κοινοπραξίες για Μαλιακό - Κλειδί και Αθήνα - Κόρινθος - Πάτρα.

    Οι διοικήσεις των τεχνικών εταιρειών δεν δείχνουν να βιάζονται. Θεωρούν ότι τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε αυτή την εβδομάδα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς δεν πρόκειται να τηρηθούν, όχι μόνο εξαιτίας των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Η προθεσμία υποβολής προσφορών για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού λήγει στις 22 Δεκεμβρίου και για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 7 Φεβρουαρίου 2010. Ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση, διά του αρμοδίου για τα δημόσια έργα Γ. Μαγκριώτη, υποστηρίζει ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει εξασφαλίσει ούτε τα κονδύλια που απαιτούνται προκειμένου να καλυφθεί η συμμετοχή του (220 εκατ. ευρώ) στο έργο του νέου αεροδρομίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. [2ον]

    Στο ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται «ποια σκοπιμότητα κρύβεται, όταν δημοπρατείς σε μια φάση και μόνο, τέτοια σύνθετα και δύσκολα περιβαλλοντικά, μελετητικά, κατασκευαστικά και χρηματοδοτικά έργα δισεκατομμυρίων ευρώ και, την ίδια στιγμή, δημοπρατείς σε δύο φάσεις την επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη, έργο σαφέστατα ευκολότερο και πολύ πιο περιορισμένο, περίπου 450 εκατ. ευρώ, το οποίο θα κατασκευαστεί αποκλειστικά με δημόσια δαπάνη;». Στο ΥΠΕΧΩΔΕ επισημαίνουν ότι η δημοπράτηση των δύο έργων σε μια φάση συμβάλλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

    Με συνταγή «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο αερολιμένας στο Καστέλι Πεδιάδος

    Η HOCHTIEF, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σειρά άλλων στην Ευρώπη (Αμβούργο, Ντίσελντροφ, Βουδαπέστη, Τίρανα) και την Αυστραλία (Σίδνεϊ), θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα διεκδικήσει το νέο αερολιμένα Ηρακλείου και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους εγχώριους συνεταίρους της. Οι Ισπανοί του Grupo Ferrovial ελέγχουν τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων στον κόσμο, τη βρετανική ΒΑΑ (αεροδρόμιο Χίθροου, το 65% της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου της Νάπολης), και παρά τη δυσάρεστη εμπειρία από την Ιόνια Οδό, πιθανώς θα ενδιαφερθούν για το έργο.

    Αρκετοί θεωρούν ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον και από τη γαλλική Aeroport Des Paris. Η τελευταία συνεργάζεται με τον όμιλο J&P στο νέο αεροδρόμιο του Αμάν στην Ιορδανία, προϋπολογισμού 430 εκατ. ευρώ. Τα αεροδρόμια δεν συγκαταλέγονται στις προτεραιότητες της Vinci (παραδοσιακού συνεταίρου των ομίλων ΕΛΛΑΚΤΩΡ και J&P - ΑΒΑΞ στην Ελλάδα). Οι Γάλλοι διαχειρίζονται, πάντως, τέσσερα αεροδρόμια στη Γαλλία και ένα στην Καμπότζη.

    Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 5,5 έως 10 εκατ. επιβατών ετησίως καθώς θα διαθέτει αεροδιάδρομο 3,8 χιλιομέτρων για να υποδέχεται μεγάλα αεροσκάφη. Θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με το σύστημα της Σύμβασης Παραχώρησης. Το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει την πλειοψηφία στο επιχειρηματικό σχήμα που θα αναλάβει την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου, (Παραχωρησιούχος), με ποσοστό συμμετοχής 55%, αλλά οι ιδιώτες θα έχουν το management, δηλαδή θα εφαρμοστεί το μοντέλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου τη διοίκηση ασκεί η Hochtief.

    Ο χρόνος παραχώρησης ορίστηκε σε 35 χρόνια (στα οποία περιλαμβάνεται και η περίοδος κατασκευής) και το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο εκτιμάται ότι θα παραδοθεί προς χρήση προ της τουριστικής περιόδου του 2015. Το Ποσοστό Συμμετοχής του Δημοσίου στην Εταιρεία του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου θα είναι 55% (όσο και αυτό του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος).

    Με συνολικό κόστος περίπου 1 δισ. ευρώ η μέγιστη Χρηματοδοτική Συμβολή του Δημοσίου ορίστηκε στα 220 εκατ. ευρώ, σε τρέχουσες τιμές και αποτελεί διαγωνιστικό μέγεθος (επομένως, μπορεί να μειωθεί με τις προσφορές των διαγωνιζομένων). Το Δημόσιο εξαντλεί τις οικονομικές υποχρεώσεις του με την παραπάνω Χρηματοδοτική Συμβολή. Δηλαδή ο ιδιώτης, παρά το ότι θα συμμετέχει στην εταιρεία με 45%, αναλαμβάνει πέραν των 220 εκατ. ευρώ όλο το κόστος μελέτης-κατασκευής που απαιτείται, με ίδια κεφάλαια και δάνεια, και μάλιστα χωρίς την παραμικρή εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. [3ον]

    Τα 7 βήματα του νέου αυτοκινητόδρομου

    ΟΙ ΝΕΟΙ Αυτοκινητόδρομοι Αττικής περιλαμβάνουν:

    1. Τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, από τη νότια απόληξη της Αττικής Οδού στην Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 14,7 χλμ. (Τμήμα Λεωφ. Κατεχάκη - Λεωφ. Βουλιαγμένης, μήκους 11,1 χλμ., και τμήμα Λεωφ. Βουλιαγμένης - Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 3,6 χλμ.). Παρακάμπτει κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά τα αστικά κέντρα Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου και Ελληνικού και είναι υπόγεια κατά 85%.

    2. Τη μεγάλη Σήραγγα Υμηττού, μήκους 4 χλμ., με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της, η οποία συνδέει τη Νότια Πλευρά του Λεκανοπεδίου με τα Μεσόγεια, από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Σακέτα μέχρι τον Α/Κ Μεσογείων, μήκους 6,3 χλμ. Μετά την έξοδο της σήραγγας ο αυτοκινητόδρομος ακολουθεί το φυσικό ανάγλυφο έτσι ώστε να μην είναι ορατός από το Λεκανοπέδιο των Μεσογείων.

    3. Τον Οδικό Άξονα από τον Α/Κ Μεσογείων (μετά τη μεγάλη Σήραγγα Υμηττού) μέχρι τη Ραφήνα, που ακολουθεί το φυσικό ανάγλυφο σε όρυγμα και δεν είναι ορατός. Έχει μήκος 18,6 χλμ. με ενδιάμεσο Α/Κ προς Αττική Οδό και Αεροδρόμιο. Προβλέπεται η επέκταση και η σύνδεση από τη Ραφήνα μέχρι την Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας στις Αφίδνες, με οδικό τμήμα μήκους άλλων 25 χλμ. Στο Λόφο Έτος έχει σήραγγες 2,6 χλμ.

    4. Τον Οδικό Άξονα από τον Α/Κ Μεσογείων μέχρι την Αγία Μαρίνα, μήκους 14,2 χλμ., στον οποίο προστέθηκε και ο κλάδος από τον Η/Κ Καλυβίων μέχρι την περιμετρική οδό των Καλυβίων, μήκους 5,9 χλμ. περίπου. Ο κλάδος αυτός προστέθηκε μετά τη δημόσια διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς.

    5. Την ολοκλήρωση του Άξονα Σταυρού - Ραφήνας, σε μήκος άλλων 6,1 χλμ. μέχρι τη Λεωφόρο Σπάτων - Λούτσας. Σημειώνεται ότι το οδικό τμήμα από τον Α/Κ Σπάτων μέχρι τον Α/Κ Αεροδρομίου προστέθηκε, ως νέο αντικείμενο, μετά τη δημόσια διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς.

    6. Την ανακατασκευή και υπογειοποίηση της Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 2,0 χλμ.

    7. Συνδετήριο οδικό τμήμα προς το κέντρο της Αθήνας από τον Α/Κ Σακέτα μέχρι την Ούλωφ Πάλμε, μήκους 3,8 χλμ. Το τμήμα εντός του Πανεπιστημίου είναι υπόγειο. Τα 1,7 χλμ. που αφορούν στον οικιστικό ιστό του Δήμου Καισαριανής και στο Πανεπιστήμιο, διαμορφώνονται ως υπόγειο έργο, έτσι ώστε να μην δημιουργείται πλέον καμία όχληση τόσο στο Δήμο Καισαριανής όσο και στο Πανεπιστήμιο, απομακρύνοντας τη διερχόμενη κυκλοφορία από την οδό Καισαριανής και από το Πανεπιστήμιο.

    Τιμή ανά Χιλιόμετρο

    ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ αυτοκινητόδρομους Αττικής θα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα, ώστε τα διόδια να καταβάλλονται ανά χλμ., δηλαδή οι οδηγοί θα χρεώνονται ανάλογα με την απόσταση που θα διανύουν, που είναι και το δίκαιο σύστημα.

    Βεβαίως, θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής διοδίων με χειροκίνητο σύστημα. Η τιμή ανά χιλιόμετρο διαφοροποιείται σε τρία επίπεδα, για την παροχή κινήτρων αποσυμφόρησης των αστικών περιοχών και ορθολογικής απόσβεσης του κόστους κατασκευής. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.800 εκατ. ευρώ και η μέγιστη δυνατή χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου ορίστηκε σε 360 εκατ. ευρώ.

    Η χρηματοδοτική αυτή συμβολή αποτελεί το μέγιστο όριο ενός διαγωνιστικού μεγέθους: Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να το ξεπεράσουν, μπορούν όμως να ζητήσουν, με την προσφορά τους, μικρότερη των 360 εκατ. ευρώ χρηματοδοτική συμβολή και το γεγονός αυτό αξιολογείται υπέρ αυτών βάσει σχετικού μαθηματικού αλγορίθμου. Ο χρόνος παραχώρησης, όπως και στις άλλες συμβάσεις παραχώρησης, είναι 30 χρόνια από την έναρξη της σύμβασης παραχώρησης, μέσα στα οποία περιλαμβάνεται και η πενταετία του χρόνου κατασκευής του έργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση για ψηφοδέλτιο από όλες τις συνιστώσες, χωρίς επικεφαλης. Ο Αλέκος Αλαβάνος ξεκαθάρισε τη Δευτέρα πως δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

    Σε μια πρώτη αντίδραση για την απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου, σύμφωνα με τη ΝΕΤ, πηγές προσκείμενες στην ηγεσία του ΣΥΝ δήλωσαν: «Επιθυμούμε να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως όλα τα στελέχη μας».

    Εν τω μεταξύ, την Τρίτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη στάση της και η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, που διαφώνησε και καταψήφισε την συναινετική πρόταση Τσίπρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοδέλτιο από όλες τις συνιστώσες, χωρίς επικεφαλης.

    Αντιδρώντας στην εισήγηση Τσίπρα, ο Φώτης Κουβέλης επέμεινε στη θέση του ότι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για καταστροφική για τον ΣΥΝ απόφαση και κατέληξε επισημαίνοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις δοκιμάζουν την ενότητα του Συνασπισμού.

    Παράλληλα, τη στάση της αναμένεται εντός των επομένων 24ώρων να διευκρινίσει και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, που εξέφρασε επιφυλάξεις -αλλά όχι άρνηση- στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την πρόταση του ΣΥΝ για το ψηφοδέλτιο.

    Των αποφάσεων στα κομματικά όργανα του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ προηγήθηκαν πυρετώδεις διεργασίες, που διήρκεσαν τρεις ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. έχω την εντύπωση ότι στο ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνουν να ΄βρούν κάτι για να διαφωνούν,για να υπάρχει μετά "σύνθεση απόψεων"
    !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. > έχω την εντύπωση ότι στο ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνουν να ΄βρούν κάτι
    > για να διαφωνούν,για να υπάρχει μετά "σύνθεση απόψεων"

    Eίναι... "πολιτικοί ελιγμοί" ... μπλόφες, παραπλάνηση... ξέρεις... η τέχνη του "πολιτεύομαι"!
    Φρου κι αρώματα και τηγανίτα... 0 εις το πηλίκον - ή αλλιώς άρμεγε λαγούς, κούρευε χελώνες. Η αποθέωση του παπατζιλικιού!

    Αν και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι δεν συμβαίνει μόνο εκεί ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πω πω 1 man show έχεις γίνει στο μπλόγκι. Χαθήκαν ούλοι.. mihm, ΣΚΟΥΜΠΙΝΤΟΥ, Manolis... είχαμε κίνηση κάποτε. Από κει που θά'ταν καλό να βάζαμε ... φανάρια, καταλήξαμε εμείς και οι αράχνες που θά'λεγε και ο ΘΑΝΑΣΗΣ. Βεβαια ο mihm εξετέλεσε το καθήκον του και με το παραπάνω τις ημέρες απουσίας σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πιστεύω όταν μικρίνουν ξανά οι μέρες να ξαναμαζευτούμε πάλι και να μεγαλώσει έτσι η παρέα μας.

    το μαγαζάκι είναι χωρίς πόρτες -Ανοιχτό σε ΟΛΟΥΣ- και χωρίς φράκτη -να τους έχει μαντρωμένους- και ΔΕΝ πληρώνει κανείς Ενοίκειο!

    έτσι.

    ο καθένας έρχεται και φεύγει όποτε του αρέσει και κάθεται όσο του γουστάρει.

    -το χειμώνα το μαγαζί θα σερβίρει σαλέπι και θα έρθουν ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μιχάλη!


    Τα Σίδερα τι θα κάνουν τώρα με τις εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Kι εγώ σου λέω ότι ρίχνουν καμιά ματιά στα κλεφτά... Και μάλιστα μας βλέπουν διπλούς μετά το σημερινό μεθύσι... ή λες να βαρυστομάχιασαν? ;-)

    Σώτεεεεεε τα σίδερα δεν χωνεύονται με τίπουτις! Ασε που μπορεί να φράξουν τα άντερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλημέρα Μάνο.

    έτσι είναι όπως τα λές.
    βαριούνται να γράψουν ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αντε να χειμωνιάσει,,,,βαρέθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. [1ον]

    ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    Στο στόχαστρο η «μαρίδα»
    Εντολές του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για κατασχέσεις. Προκλητικά στο απυρόβλητο οι μεγαλο-οφειλέτες που επί κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ φέσωσαν την Εφορία με περισσότερα από 15 δισ. ευρώ

    Στην εσπευσμένη ενεργοποίηση του φοροελεγκτικού μηχανισμού για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία προχωρά σε αυτή τη φάση το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Για μια ακόμη φορά στο απυρόβλητο του μηχανισμού παραμένει η μικρή δράκα από μεγαλο-οφειλέτες, που με την ανοχή και συγκάλυψη των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ κατάφεραν να φεσώσουν την Εφορία με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για έναν ακόμη εμπαιγμό σε βάρος των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων που σηκώνουν τα φορολογικά βάρη και ταυτόχρονα - χρόνο με το χρόνο - αναπληρώνουν και με το παραπάνω τις κάθε είδους ελαφρύνσεις που εκχωρούνται σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι απόλυτα φανερό και το γεγονός ότι οι πρόσφατες κρατικές ενισχύσεις και «εγγυήσεις» στις μερίδες της πλουτοκρατίας εγκυμονούν νέα φέσια σε βάρος των δημόσιων εσόδων, προς ...δόξαν των ελλειμμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό.

    Αποκαλυπτικό για τα παιχνίδια των ψεύτικων εντυπώσεων που επιχειρούν να στήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που κατατέθηκε, προ διετίας, στη Βουλή. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών και ορισμένοι που είχαν χρηματίσει σε θώκους του οικονομικού επιτελείου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη, ζήτησαν από την κυβέρνηση την «κατάθεση εγγράφων», ρωτώντας να ...μάθουν για το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. [2ον]

    Με βάση την επίσημη απάντηση από τη ΝΔ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (στις 31/3/2007) διαμορφωνόταν στο αστρονομικό ύψος των 17,66 δισ. ευρώ! Αποκαλυπτική όμως είναι η ταξινόμηση του χρέους ανά κατηγορία:

    Για ποσά πάνω από 200.000 ευρώ: Εντοπίζονται μόλις 6.274 μεγαλο-οφειλέτες αλλά με συνολικά χρέη πάνω από 15 δισ. ευρώ ή πάνω από το 85% των συνολικών βεβαιωμένων χρεών (17,66 δισ. ευρώ). Να σημειωθεί πως αυτή η δράκα επιτηδείων δεν έχει κηρύξει πτώχευση, παραμένει δηλαδή σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι φανερό πως πρόκειται και για κεφαλαιοκράτες που αφού πρώτα καρπώθηκαν ζεστό και δωρεάν κρατικό χρήμα και ενισχύσεις από αναπτυξιακούς και άλλους νόμους, στη συνέχεια φέσωσαν και την Εφορία.
    100.000 - 200.000 ευρώ: Εντοπίζονται 3.649 οφειλέτες με τη συνολική οφειλή τους να φτάνει σε 513,67 εκατ. ευρώ.
    20.000 - 100.000 ευρώ: Ο αριθμός των οφειλετών διαμορφώνεται σε 23.937 με τη συνολική οφειλή τους να διαμορφώνεται σε 986,59 εκατ. ευρώ.
    2.000 - 20.000 ευρώ: Ο αριθμός των οφειλετών ξεπερνά τους 144.500 και με συνολικά χρέη 893,56 εκατ. ευρώ.
    Η «μαρίδα» (ποσά μέχρι 2.000 ευρώ) αριθμεί πάνω από 465.000 οφειλέτες αλλά το σύνολο της οφειλής τους είναι 227,9 εκατ. ευρώ, το χαμηλότερο από κάθε άλλη κατηγορία...
    Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια, κατά το κοινώς λεγόμενο, το «έκαναν γαργάρα» συνεχίζοντας να εμπαίζουν τα λαϊκά στρώματα.

    Στο «παιχνίδι» τα μονοπώλια
    «Οδηγίες» για την είσπραξη των «ληξιπρόθεσμων» χρεών απέστειλε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προς τον φοροελεγκτικό μηχανισμό. Προτεραιότητα είναι να εισπράξουν φέτος περί τα 1,8 δισ. ευρώ, ποσά που θα προέλθουν από τους μικρότερους οφειλέτες. Για το σκοπό αυτό έβαλαν στο παιχνίδι και σε ρόλο «συμβουλάτορα» την πολυεθνική εταιρεία «PriceWaterhouse» που αναλαμβάνει ενεργό ρόλο. Η συγκεκριμένη εταιρεία, σε ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου, κ.ά, δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στη χώρα, έχει αναπτύξει επιχειρηματικές συνεργασίες και δεσμούς με άλλους επιχειρηματίες.

    Με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομίας ζητείται η αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Σε αυτό το πλαίσιο, αξιοποιώντας και την «τεχνογνωσία» των ιδιωτών, αναζητούν την περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών αλλά και τυχόν «συνυπόχρεων» προσώπων. Και για μικρές οφειλές δίνουν εντολές να επιλέγεται η «κατάσχεση σε χέρια τρίτων», που σημαίνει κατάσχεση σε οτιδήποτε βρουν μπροστά τους και κριθεί αποδοτικό. Για παράδειγμα, μπορούν να αναζητούν και να εισπράττουν τα ενοίκια από τους ίδιους τους ενοικιαστές, τους μισθούς από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, κατάσχεση χρηματικών ποσών που οφείλονται από πελάτες επιχειρήσεων, κ.ά. Για ποσά πάνω από 10.000 ευρώ καλούν τις υπηρεσίες να υποβάλλουν στους αρμόδιους εισαγγελείς αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

    Απανωτές ανατιμήσεις και τον Αύγουστο
    Μέσα επίπεδα, μόλις 0,8% σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία

    Ανατιμήσεις - φωτιά σε μια μεγάλη γκάμα από εμπορεύματα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης συνεχίζουν να καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία και για τον Αύγουστο του 2009. Ταυτόχρονα, ο επίσημος πληθωρισμός και το εμφανιζόμενο «μέσο» ύψος του είναι ξεκομμένα από την πραγματικότητα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που εξαναγκάζονται να ξοδεύουν το σύνολο του μισθού, του μεροκάματου ή της σύνταξης στα απολύτως απαραίτητα είδη της καθημερινότητας. Σε μια περίοδο που οι δυσκολίες για τα εργατικά νοικοκυριά σηκώνουν κεφάλι, τα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) που αφορούν στο μήνα Αύγουστο 2009 εμφανίζουν τον επίσημο μέσο πληθωρισμό να «τρέχει» μόλις με 0,8% (έναντι αύξησης 4,7% πέρυσι). Σε μέσα επίπεδα 8μήνου (Γενάρης - Αύγουστος 2009) ο επίσημος πληθωρισμός εμφανίζεται στο 1,01%.

    Η στατιστική καταγραφή και αποτύπωση δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη ζωή και την πραγματικότητα των λαϊκών νοικοκυριών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η κατηγορία «διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά» καταγράφει αύξηση 1,6%, οι υπηρεσίες Υγείας 2,8%, η εκπαίδευση (κυρίως λόγω των ανατιμήσεων στα ιδιωτικά σχολεία) 4,7%, η «ένδυση - υπόδηση» 2,9% κ.ά.

    Ανατιμήσεις εμφανίζονται και στη μεγάλη γκάμα βασικών εμπορευμάτων και υπηρεσιών. Από τη σύγκριση των τιμών (Αύγουστος 2009 με Αύγουστο 2008) προκύπτουν και τα εξής: Νοίκια σπιτιού: +3,6%, Υδρευση: +7,4%, ιατρικές υπηρεσίες: +3,4%, αστικές συγκοινωνίες: +7,2%, κόμιστρο ταξί: +14,2%, δίδακτρα α'βάθμιας εκπαίδευσης: +6,8%, φροντιστήρια: +4,3%, κυλικεία: +3,9%, πατάτες: +36,2%, λαχανικά: +7,1%, ψάρια: +9%, τσιγάρα: +6,8%, κ.ά. Είναι φανερό πως οι απανωτές ανατιμήσεις έχουν εντελώς διαφορετικές επιπτώσεις στα χαμηλότερα εισοδήματα και ασφαλώς καμιά σχέση με τη λογική των μέσων όρων.

    Αξιοποιώντας τα μέσα εμφανιζόμενα επίπεδα και με βάση τις κατευθύνσεις από την ΕΕ οι πολιτικοί διαχειριστές του συστήματος - σημερινοί και επίδοξοι αυριανοί - ετοιμάζονται να παγώσουν μισθούς και συντάξεις και για το 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ακου Απόστολε τι μου είπε ένας διευθυντής σε τράπεζα...

    1)Του έρχεται 1 μέρα 1 ΠΟΛΥ γνωστός κατασκευαστής πολυκατοικιών και του λέει τα εξής (σε γενικές γραμμές) : "Εχω πάρει δάνειο 5Μ Ευρό από την Χ τράπεζα. Δεν τους πληρώνω τίποτα και με τους τόκους έχουν φτάσει τα 6Μ. Προτείνω να μου δώσετε 3Μ δάνειο και να πάω να τους προτείνω : αυτά έχω, τα θέλετε να καθαρίσουμε?!!!!"

    Μα καλα... και να θες να το κάνεις το περιγράφεις κιόλας!!!!

    Κι αν κάνει το ίδιο στην 2η τράπεζα με μία 3η κ.ο.κ.?

    Καινούργιο σύντομο ανέκδοτο "Ελληνας Επιχειρηματίας".

    Με τα τελευταία εισαγωγικά δεν θέλω να θίξω το 5% των σοβαρών επιχειρηματιών γιατί κάπου τόσο το υπολογίζει ο διευθυντής...

    2)Επιπλέον μου εξήγησε πως έχει ανέβει τόσο πολύ το κρατικό έλλειμα... Ερχονται καμπόσοι "επιχειρηματίες" και λένε στην κυβέρνηση: θα κλείσω, δεν τα βγάζω πέρα και θα απολύσω κόσμο. Η κυβέρνηση λέει: πάρε δάνεια με εγγύηση δημοσίου (δανεικά και αγύριστα). Φεσώνεται το κράτος (οι πολιτικοί λένε: χέστηκα, από την τσέπη μου τα βάζω?).

    3)Ασχολήθηκε με τα ομόλογα Ε.Δημοσίου που εκδόθηκαν την τελευταία φορα. 10% τόκο (ΚΑΘΑΡΟ) έβγαλε μέσα σε 6 μήνες!!

    Τα υπόλοιπα τα καταλαβαίνετε. Η συνέχεια επί οθόνης και συνακόλουθα... κάλπης.

    Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μάνο καλησπέρα

    δε στα λέει καλά "το κύριο διευθυντά"
    τα ελλείμματα θα αυξάνουν όσο οι επιχειρήσεις θα φεύγουν έξω, με το κόλπο των "off shore"για την αποφυγή φόρων και όσο θα εισάγουμε φθηνά προϊόντα από την Ασία κλείνοντας έτσι τις δικές μας επιχειρήσεις βιοτεχνίες και πετώντας τους δικού μας εργάτες στο δρόμο.

    οι εισαγωγή αλλοδαπών σκλάβων για την φθηνή και ανασφάλιστη εργασία μειώνει τις εισφορές του ΙΚΑ αλλά και το φόρο που θα παρακρατούνταν από τον έλληνα εργαζόμενο.

    δε μειώνεται έτσι η φορολογητέα ύλη !
    τί λές!

    βάλε τώρα και την Κρίση να ΄δείς γιατί πληρώνουν μόνο οι συνταξιούχοι και όσοι εργατοϋπάλληλοι έμειναν ακόμη στην παραγωγή.

    η χρονιά έφτασε στο τέλος και ο κρατικός προυπολογισμός ΔΕΝ ισοσκελίστηκε κατα 50% περίπου.

    τι νέο προυπολογισμό να καταθέσει ο Παπαθανασίου οταν δεν μπορεί να μαζέψει τα λεφτά που προυπολογίζει!

    άσε που το πήρανε χαμπάρι και οι πέτρες και δεν δηλώνει κανένας πάνω απο το αφορολόγητο απ΄ αυτούς που πρέπει να φορολογηθούν.

    τι θα γίνει τώρα στις εκλογές

    απλώς ο κόσμος απογοητευμένος από τη δυναστεία των Καραμανλήδων, θα ξαναπέσει πάλι στη δυναστεία των Παπανδρέων.

    από το Σερραϊκο τζάκι ξανά-μανά στο πατραϊκό τζάκι.

    το σύστημα ΔΕΝ του δίνει άλλη δυνατότητα επιλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Eπί της ουσίας δεν διαφωνώ... Αλλωστε είναι γνωστά αυτά. Απλώς ο άνθρωπος μου είπε ουκ ολίγες λεπτομέρειες που αν είσαι τελείως άσχετος με οικονομικά (και δη τερτίπια) και κόλπα της πιάτσας μένεις άφωνος. Απλά παρέθεσα 1 ρεσουμέ άξιο προσοχής γιατί θα χρειαζόμουν... ισαμε 15 σελίδες...

    Σχετικά με την φοροδιαφυγή στις ίδιες τις ΗΠΑ μου είπε το εξής...
    αν είσαι Αμερικάνος πολίτης και σε πάρουν χαμπάρι ότι επενδύεις έξω από την χώρα και έχεις κέρδη και δεν τα δηλώνεις (είτε γιατί τα καταθέτεις σε τράπεζες μη αμερικάνικες ή σε οφ σορ) σου ξε.... τον κώ... (είναι γνωστά τα του Αλ Καπόνε...) Και αυτό γιατί στο άντρο των καπιταλι(η)στών έχουν ΚΡΑΤΟΣ!

    (μου εξηγούσε γιατί απείλησαν την Ελβετία για μη γνωστοποίηση στοιχείων .... άλλοι Μ...ΕΣ από κει με το δήθεν απόρρητό τους)

    και το σέβονται! και όχι μόνον αυτό, σέβονται κατά βάση τους θεσμούς... μην πας μακριά... δες καμιά φορά στον ΑΝΤ1 το "extreme makeover - home edition"...
    οι εφοπλιστές έχουν άραγε φορολογηθεί ποτέ? Θα βλέπουν τι γράφω και θα έχουν πεθάνει στα γέλια.... "όχι άλλο χαχαχα, φτάνει δεν αντέχω άλλο ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑ! Ωχ η κοιλιά μας... Μάνο φτάνει!... το άλλο με τον ΤΟΤΟ.... ΧΑΧΑΧΧΑ... μπα σε καλό σου!"

    Ο άλλος το πρωί στο καπιταλ έλεγε για ξένους μανατζερς στην Ελλάδα. Ηθελα να του πω "το άλλο με τον σκωτσέζο μανατζερ της ΟΑ το ξέρεις?".. μου φαίνεται ότι το γέλιο θα καταντήσει ανθυγειινό στο τέλος....
    1 καλή ιδέα είναι να εξάγουμε ... χαβαλέ... έχουμε μπόλικο από δαύτον ... τρέχει από τα μπατζάκια μας. 0 κόστος παραγωγής και... συσκευασίας... και άφθονος χωρίς ημερομηνία λήξης και εξασφαλισμένο ISO9002 (Ελλάδα γαρ). Θα εξισσοροπήσει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (έρε πως τις κατέω τσι οικονομικές ορολογίες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα Μάνο.

    αυτοί που εκλέγονται είναι απ την ίδια πάστα αυτών που τους εκλέγουν
    ακριβώς την ίδια!

    γιατί να ΄βγούν διαφορετικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. στα 44 εκατομμύρια τη πρώτη ώρα ο τζίρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. στα 68 εκατομμύρια τη 2η ώρα ο τζίρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ανούσια προβλέπεται να εξελιχθεί η σημερινή συνεδρίαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η Λούκα Κατσέλη στο «R» -

    [1oν]

    Οι θέσεις για φορολογική πολιτική, έσοδα και εταιρείες του δημοσίου
    08:54 - 09 Σεπτέμβριος 2009
    Μεγάλα χαρακτηρίζει η Βουλευτής και υπεύθυνη για τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξή της στο «R» τα περιθώρια άντλησης εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ενώ σημειώνει πως στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι η άμεση κατάθεση δύο νομοσχέδιων που σκοπό έχουν την ανακούφιση νοικοκυριών και καταναλωτών. Παράλληλα προβλέπεται και η σταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού.

    Αναφορικά με θέματα που σχετίζονται με εισηγμένες εταιρείες ή με εταιρείες που σχεδιαζόταν η αποκρατικοποίησή τους από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η κα.Κατσέλη σημειώνει πως για τον ΟΠΑΠ πρόθεση του ΠΑΣΟΚ είναι να διατηρήσει αφορολόγητο πλαφόν σ΄ένα λογικό όριο έτσι ώστε να μη θίγεται η ανακύκλωση του παιχνιδιού, για τον ΟΤΕ σημειώνει πως ως κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομικό, πολιτικό και οικονομικό μέσο, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να επανακτήσει το δημόσιο έλεγχο στον ΟΤΕ, για την ΕΥΑΘ, τονίζει πως επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα και υποδομές πρέπει να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του ελληνικού Δημοσίου και για τη ΛΑΡΚΟ πως ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης είναι μια καθαρή επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. [2ον]

    Συνέντευξη στον Γιώργο Κατικά

    Κυρία Κατσέλη, ο λαός πλέον δείχνει πως δεν έχει διάθεση να δώσει άλλη πίστωση χρόνου. Θέλει κάποια στιγμή να βγει από τη μακρά περίοδο λιτότητας και να ακούσει και ένα ευχάριστο μήνυμα. Ποιες θα είναι οι πρώτες σας κινήσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους;

    Καταθέτουμε αμέσως δυο νομοσχέδια που θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και τους καταναλωτές. Το πρώτο αφορά στην αλλαγή της φορολογικής πολιτικής ώστε να μειωθεί το φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Με την εφαρμογή ενιαίας φορολογικής κλίμακας για όλα τα εισοδήματα, κατάργηση του ΕΤΑΚ, φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας, κατάργηση όλων των χαριστικών ρυθμίσεων που ευνοούν τη φοροδιαφυγή και το οικονομικό έγκλημα.
    Το δεύτερο αφορά στην προστασία των καταναλωτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών και την υπερχρέωση.
    Θα υλοποιήσουμε τάχιστα τις δεσμεύσεις μας για ριζική αλλαγή της νομοθεσίας για την ενοικίαση εργαζομένων, για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων, για την προώθηση προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας, και για την σταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού ημερομισθίου.

    Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών προσπαθούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Σήμερα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και το έλλειμμα της χώρας απειλεί τη σταθερότητα της οικονομίας. Πως θα μπορέσετε πρώτον να πατάξετε τη φοροδιαφυγή και δεύτερον πως θα μειώσετε το έλλειμμα.

    Τα περιθώρια άντλησης εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής είναι μεγάλα. Εμείς θα προχωρήσουμε με συγκεκριμένα μέτρα που έπρεπε να είχαν ληφθεί εδώ και καιρό. Εφαρμόζουμε το καθολικό πόθεν έσχες σε όλους τους ελέγχους.
    Διασυνδέουμε το TAXIS/ICIS με τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και άλλων υπηρεσιών, ώστε να διασταυρωθούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, και να διευκολυνθεί ο εντοπισμός των μη δηλωμένων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων από όλες τις πηγές.
    Εφαρμόζουμε σύγχρονο και αντικειμενικό σύστημα ελέγχων με επιλογή των ελεγκτέων υποθέσεων δειγματοληπτικά βάσει κριτηρίων (point system), ώστε να εντοπίζονται και να ελέγχονται τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα υψηλού κινδύνου ως προς τη φοροδιαφυγή. Παράλληλα, απαιτείται να μπει φρένο στις αλόγιστες σπατάλες στο δημόσιο. Εισάγουμε παντού, σε όλο το δημόσιο και τους ΟΤΑ, διπλογραφικό σύστημα γενικής λογιστικής.
    Προχωράμε στην κατάρτιση και εκτέλεση προϋπολογισμού προγραμμάτων. Όλοι, υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, θα χρηματοδοτούνται πλέον βάσει επιχειρησιακών προγραμμάτων που θα προσδιορίζουν μετρήσιμους στόχους και απτά αποτελέσματα για τον πολίτη.
    Καθιερώνουμε διαφανείς διαδικασίες για τις προμήθειες του δημοσίου, ώστε να μπει τέλος στο όργιο των υπερτιμολογήσεων που εκτινάσσουν το κόστος στα ύψη, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε ελλείμματα, απελευθερώνουμε πόρους για να χρηματοδοτήσουμε τις μεγάλες μας προτεραιότητες.

    Υπάρχουν ανοικτά θέματα που αφήνει ο κ.Παπαθανασίου και το οικονομικό επιτελείο όπως για παράδειγμα τα φορολογικά μέτρα στα τυχερά παιχνίδια. Ποια θα είναι η δική σας επιλογή.

    Σε ό,τι αφοράτη φορολόγηση των κερδών από τυχερά παιχνίδια, συναντηθήκαμε πρόσφατα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ. Σας υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε στη Βουλή τον Νόμο 3775 στο σύνολό του. Πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε αφορολόγητο πλαφόν σ' ένα λογικό όριο έτσι ώστε να μη θίγεται η ανακύκλωση του παιχνιδιού, να εφαρμόσουμε προοδευτική φορολόγηση των μεγάλων κερδών, έπειτα από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, και να εξετάσουμε τρόπους ελέγχου και φορολόγησης των κερδών από τον ιντερνετικό τζόγο, κέρδη τα οποία ως σήμερα παραμένουν αφορολόγητα, με αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. [3ον]

    Στον ΟΤΕ; Επιθυμείτε να παραμείνει η Deutsche Telekom;

    Έχουμε πει ότι ως κυβέρνηση θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό, πολιτικό και οικονομικό μέσο, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να επανακτήσει το δημόσιο έλεγχο στον ΟΤΕ.

    Στην ΕΥΑΘ υπήρχε διαγωνισμός σε εξέλιξη. Τι θα πράξετε;

    Όπως στον ΟΤΕ, έτσι και στην ΕΥΑΘ, η ΝΔκάνει το πρώτο βήμα για την εκχώρηση της εταιρείας σε στρατηγικό επενδυτή. Το ερώτημα είναι ποια σκοπιμότητα υπηρετεί η εκχώρηση! Ποια θα είναι τα οφέλη για τους πολίτες; Ποια εχέγγυα υπάρχουν ότι η εταιρεία θα ασκεί απρόσκοπτα στο μέλλον, με βάση το δημόσιο συμφέρον, τόσο την τιμολογιακή της πολιτική, όσο και το σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο; Η ΝΔ δεν απαντά σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα. Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη: το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν, αλλά φυσικό αγαθό σε ανεπάρκεια. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα και υποδομές πρέπει να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του ελληνικού Δημοσίου, για την κατοχύρωση του κοινωνικού και αναπτυξιακού της ρόλου.

    Για τις τράπεζες;

    Στην Εθνική Τράπεζα, το Ελληνικό Δημόσιο, όπως γνωρίζετε, ελέγχει, έμμεσα και άμεσα, σημαντικό μερίδιο του μετοχικού της κεφαλαίου περίπου 17%. Η Εθνική Τράπεζα δεν είναι απλώς μια άλλη ιδιωτική τράπεζα, αλλά αποτελεί ουσιαστικό πυλώνα του τραπεζικού τους συστήματος, που σε περιόδους κρίσης παίζει καθοριστικό, σταθεροποιητικό ρόλο τόσο για τους καταθέτες, όσο και για την χρηματοπιστωτική αγορά. Αποτελεί σημαντικό, εθνικό και αναπτυξιακό εργαλείο της στρατηγικής της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή τηςΝΑ Ευρώπης. Εμείς έχουμε μιλήσει για την ενεργοποίηση των τραπεζών που ελέγχει το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή της αγροτικής και τη συγκρότηση ενός ισχυρού και αποτελεσματικού δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα, ώστε να διασφαλίζονται συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και σταθερότητας, να στηρίζεται η πραγματική οικονομία, και να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με καταναλωτές και επενδυτές, προστατεύοντάς τους από αθέμιτες και καταχρηστικές πρακτικές

    Πως θα χειριστείτε το πακέτο στήριξης που έχει δοθεί στις τράπεζες;

    Το θέμαδεν είναι απλά να διατεθούν μερικά δις ευρώ για να σωθούν οι τράπεζες, αλλά να διατεθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να φτάσουν στην πραγματική οικονομία, στις επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω της πιστωτικής ασφυξίας, στην αγορά που έχει παγώσει. Σας υπενθυμίζω ότι από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε ότι το «πακέτο» των 28 δις, με τον τρόπο που σχεδιάστηκε,δεν επρόκειτο να φτάσει στην πραγματική οικονομία. Δυστυχώς σήμερα επιβεβαιωθήκαμε. Αυτό είναι το μείζον. Είχαμε προτείνει από την πρώτη στιγμή στην Κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα Ειδικό Ταμείο Αναχρηματοδότησης, συνδέοντας την παροχή ρευστότητας προς τις Τράπεζες με την παροχή εκ μέρους τους ως εξασφαλίσεων στο Ταμείο νέων ή αναχρηματοδοτούμενων δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Αυτό έκαναν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ρευστότητα θα διοχετευθεί στην αγορά και όχι για να καλύψουν τρύπες και επισφάλειες των τραπεζών. Η Κυβέρνηση δεν μας άκουσε σε τίποτα και γι’ αυτό σήμερα η αγορά έχει «παγώσει».
    Εμείς λέμε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το σκέλος των εγγυήσεων, ύψους 15 δις, που είναι παγωμένο, για να χρηματοδοτήσει απ’ ευθείας επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα (π.χ. και μέσω ΤΕΜΠΜΕ), πάντοτε όμως με διαφάνεια, αντικειμενικά κριτήρια και προϋποθέσεις, ώστε να αποφεύγονται πελατειακές πρακτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. [4ον]

    Τέλος, υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα για ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ και αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου. Ποιες είναι οι θέσεις σας.

    Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τον Όμιλο των εταιρών της ΔΕΠΑ - όπως εξάλλου και τους αντίστοιχους της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ - ως οχήματα που, υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που σχεδιάζει και σύντομα θα αναλάβει να υλοποιήσει ως κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τη ΛΑΡΚΟ, σας υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά από 5 χρόνια καταστροφικών χειρισμών στη διοίκηση της εταιρίας, την οδήγησε συνειδητά στην απαξίωση με τελικό στόχο το ξεπούλημά της. Για μας, ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης είναι μια καθαρή επιλογή, όπως αντίστοιχα καθαρή είναι και η θέση του, ότι η ΛΑΡΚΟ οφείλει να έχει μια δυναμική, κερδοφόρα και ανταγωνιστική παρουσία στη διεθνή αγορά.
    Τέλος, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου αποτελεί για μας βασική επιλογή, τόσο στο πλαίσιο της αναπτυξιακής μας πολιτικής, όσο για την απόδοση σημαντικών εσόδων στο δημόσιο. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε υπεύθυνα, με σχέδιο, σεβόμενοι στο ακέραιο την περιουσία του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Επίθεση Παπαθανασίου σε Παπανδρέου
    «Επίθεση» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας

    «Επίθεση» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας.
    Ο κ. Παπαθανασίου σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ έκανε λόγο για «υποσχέσεις αόριστες , γενικόλογες και ανεδαφικές».
    Επιπρόσθετα υπολόγισε το συνολικό κόστος των μέτρων στα 10,7 δις ευρώ ή το 4,3% του ΑΕΠ.
    Μάλιστα ο υπουργός Οικονομίας κατηγόρησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι «επιλέγει σε μία δύσκολη περίοδο για την χώρα να πει συνειδητά ψέματα
    στους πολίτες» με το σκεπτικό πως «ενώ ο κ. Παπανδρέου παραδέχεται ότι ο δρόμος είναι δύσκολος δεν αναφέρεται σε κανένα δυσάρεστο μέτρο».
    Πιο αναλυτικά ο κ. Παπαθανασίου υποστήριξε μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα:
    -Η κατάργηση του ΕΤΑΚ θα μειώσει τα έσοδα κατά 800 εκατ. ευρώ.
    -Το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης θα απαιτήσει πρόσθετους πόρους 800 εκατ. ευρώ.
    -Το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ θα απαιτήσει αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων κατά 200 εκατ. ευρώ.
    -Η αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και για την έρευνα στο 2% του ΑΕΠ θα χρειαστεί πρόσθετους πόρους ύψους 7,8 δις ευρώ.
    -Η ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας στο 70% ?κοστίζει 300 εκατ. ευρώ και άλλα 300 εκατ. οι αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό για μισθωτούς και συνταξιούχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. για να παίρνει ο Άνεργος το 70% του μισθού του
    χρειάζονατι ΜΟΝΟ 300!

    και ΔΕΝ τα δίνουνε!


    ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝΑΙ!!!


    στους τραπεζίτες δόκανε 29 δίς!!!!!!!!


    πάμε ΟΛΙ μαζί παιδιά:

    ΜΠΟΥΡ_ΔΕ_ΛΟ ΚΡΑ_ΤΟΣ!!!!

    ΜΠΟΥΡ_ΔΕ_ΛΟ ΚΡΑ_ΤΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Kαλημερα Αποστολη.
    Αχαΐρευτοι , καραγκιοζηδες, αχρηστοι.
    Ο Κατελης θα ειναι υποψηφιος? Αυτο το παιδι θελω να ψηφισω. Θα γινει ο καλυτερος πρωθυπουργος της Ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. καλημέρα Στέλλα

    Ποιός είναι αυτός. για θύμησέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Kαλημέρα στην παρέα.... Απόστολε είσαι καλά? Χάθηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κατελης e! Ομορφόπαιδο.... Γι'αυτό θέλεις να τον ψηφίσεις? Απόστολε ... γκούγλαρε Κατελης να δεις ποιος είναι. Ερε γυναίκες πλάνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Απόστολε είσαι άδικος... γιατί "ΜΠΟΥΡ_ΔΕ_ΛΟ ΚΡΑ_ΤΟΣ!!!!!" ????? Δεν βλέπω πουθενά κόκκινα φανάρια και αντί να μας.... ικανοποιεί μας ευνουχίζει. Είσαι φάουλ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Mήνυμα ημέρας:

    Life would be so much easier if we could just look at the source code.

    Εχουν δίκιο... θέλει πολύ debug ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μάνο πνίγομαι στη δουλειά και δεν εχω χρόνο να γράφω καινούργια θέμα .

    επίσης τα απογεύματα κάνω μακρινούς περιπάτους
    και λείπω απο το κομπούτερ.

    εχω πρόβλημα και με το pc

    άμα το ξκλείσω αργεί να ανοίξει και μου σπάει τα νεύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. μάλλον τα έχει φάει τα ψωμιά του.
    το έχω 2,5 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χεχε με τα κέρδη έκανα αναβάθμιση ΖΟΡΙΚΗ και φθηνή ;;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. μου βγάζει καρτέλα που μου λέει οτι φταίεο το σύστημα προστασίας του conn-x που καθηστερεί το άνοιγμα :-((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ειναι τώρα μια βδομάδα που μου το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Προβλέπω να με καλείς σπίτι ;-)
    Κοριοί? ;;;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. μπα δε νομίζω εχω ισχυρή προστασία απ αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αποστολη δε ξερεις τον Κατελη. ...........με το ομορφο τραγουδι στην Ανιτα. : Δω μου δω μου το κομι σου.........:-))))))))))
    Τον πηρε και ο Βεργης στις ευρωεκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Mα εγώ δεν το πείραξα. Είμαι καλό παιδί... Κάποιον άλλο πείραξα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Eλα Απόστολε... δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά πήραν μπρος τα κοκκαλόχαρτα κ τα στασινόχαρτα. Θέλω σχόλια...
    Κανείς άλλος? ΞΥΠΝΑΤΕ +2. Τι θέλετε δηλαδη? -10?
    Θα το μετατρέψω σε ταυρομπλογκ τούτο δω μπας και ανέβει το traffic γιατί αλλιώς θα παραμείνει αραχνομπλογκ...
    Ελα έλα ... βγείτε απ'το λαγούμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Πού'σαι ρε ταύρακα Σώτε να το αναστήσεις! εγώ ούτε κοκκαλάκι νυχτερίδας έχω... Μάλλον ... αρκούδας έχω αφού δεν πατάει κανείς. 1 απόπειρα έκανα με την stella κι αυτή μου έκανε χχχφτού με την απουσία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Απορησαμε με την ανοδο και μας κοπηκε η μιλια persas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Kαλημέρα σε όλους ... και όλες, για να μην κατηγορηθούμε σαν αντροκρατούμενο... γκέτο. 1 (κατ'εμέ) όμορφο τραγουδάκι σε όσους πιστούς/ες. Γενικά αυτή η μπάντα βγάζει καταπληκτική μουσική. Μην ξεχνάμε... καλά κέρδη και πάντα :) (δίνουν ευεξία και και εύθυμη ατμόσφαιρα - "και όσοι πουν κακό για μας να τους βγει ... σαν λουκουμάς" ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - για να μην ξεχνάμε τα (sic) © !! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Aιντε!! ξέχασα το link ....

    http://www.youtube.com/watch?v=bBjW2BkEcKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή