Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ανυπαρξία αντιπλημμυρικής προστασίας!


_ Πνιγόμαστε σε δυό σταγόνες νερό!

_ Αίσχος!

_Τρίτος νεκρός μέσα σε δέκα μέρες!!!!

_Βρέθηκε νεκρός 55χρονος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης που αναζητούνταν από τα ξημερώματα της Πέμπτης

_ Ο τρίτος νεκρός από πλημμύρες μέσα σε δέκα μέρες αποκαλύπτει τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και των εκπροσώπων τους στα τοπικά όργανα διοίκησης, μιας πολιτικής που αφήνει στα αζήτητα την αντιπλημμυρική προστασία της χώρας, που βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες του λαού.

_ Νεκρός συγκεκριμένα εντοπίστηκε χτες στις 2 μετά το μεσημέρι ο 55χρονος που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν στην προσπάθειά του να σώσει τον 24χρονο γιο του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.
Το πτώμα του άτυχου άνδρα το εντόπισε ψαράς ανοιχτά της Σκάλας των Νέων Επιβατών σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την περιοχή όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του.

_ Από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν στη Σιθωνία Χαλκιδικής και ιδιαίτερα στις περιοχές Τορώνη, Πόρτο Κουφό, Συκιά, ενώ απροσπέλαστοι ήταν χτες πολλοί δρόμοι. Κάμπινγκ καταστράφηκαν, τροχόσπιτα κατέληξαν στη θάλασσα. Όπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής πλημμύρες είχαν σημειωθεί και πριν από 10 μήνες, χωρίς ωστόσο από τότε να προχωρήσουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

_ Πλημμύρες σε σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες σημειώθηκαν και σε περιοχές του Κιλκίς και της ορεινής Ξάνθης.

_ Πλημμύρες όμως σημειώθηκαν και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα:
Σε Ηλεία - Αχαΐα. Μεγάλες καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, κυρίως πατάτας, ζημιές σε ποιμνιοστάσια, θερμοκήπια, δρόμους, δημόσιες υποδομές, πέσιμο σκεπών και γεφυριών, αλλά και σε αρκετά σπίτια που πλημμύρισαν προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Δυτική Αχαΐα, καθώς και στο Δήμο Βουπρασίας Ηλείας.

_ Οι προχθεσινές καταστροφές επιβεβαίωσαν με τραγικό τρόπο τις επισημάνσεις και διαπιστώσεις μας, την ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων και αναδεικνύουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που αρκείται σε επαναλαμβανόμενες και μηδέποτε πραγματοποιούμενες εξαγγελίες αλλά και τις ευθύνες της Νομαρχίας και ειδικά του Νομάρχη κυρίου Ψωμιάδη.

_ Η αδιαφορία και οι ευθύνες της νομαρχίας και των κυβερνώντων είναι ακόμα μεγαλύτερες, διότι πρόκειται για φαινόμενο, που επαναλαμβάνεται τακτικά σε διάφορα μέρη του νομού (Σταυρός, Απολλωνία, Καλοχώρι, Δήμος Θερμαϊκού κ.α.) και οι καταστροφές είναι βέβαιες κάθε φορά που βρέχει.

_ Στην Αττική, από το βράδυ της Τετάρτης ως τα ξημερώματα της Πέμπτης η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για απάντληση νερών, ιδιαίτερα στις περιοχές Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργο, Μενίδι, Ηλιούπολη και Αργυρούπολη, ενώ η οδός Πειραιώς παρέμεινε κλειστή για 3 ώρες ανάμεσα στη Χαμοστέρνας και Π. Ράλλη!

_ Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τα νερά εισέβαλαν στο εφεδρικό ισόγειο χειρουργείο του Νοσοκομείου «Σωτηρία», αλλά και στα υπόγεια του ...υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ προκάλεσαν βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα του ΟΤΕ στο κέντρο της Αθήνας.

_ΌΛΑ τα Φρεάτια βουλωμένα!
θα χαθεί κι άλλος κόσμος!

ΑΊΣΧΟΣ!!!!

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Θανάση Νταγιάντα!!!!


Στη μονάδα "αυξημένης φροντίδας" του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται ο Θανάσης Βέγγος, από το απόγευμα της Τρίτης, μετά την επιπλοκή που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οργανισμός του δημοφιλούς ηθοποιού ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, ενώ επικοινωνεί με τους οικείους του.

Ο Θανάσης Βέγγος είχε υποβληθεί πριν από περίπου 10 ημέρες σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, αλλά λίγο πριν πάρει εξιτήριο, παρουσίασε πρόβλημα στο αναπνευστικό, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο νοσοκομείο.

τον θυμάμαι όταν έκανε κάτι γυρίσματα στη Βαρβάκειο Αγορά,για τις ανάγκες μιας σειρά που ΔΕ 'βγήκε ποτέ στην Τηλεόραση για τους "γνωστούς" λόγους! σε ένα διάλειμμα ήρθε στο μαγαζί μου να μου πεί μια καλημέρα και κάθισε πάνω από μία ώρα.
αφού είπαμε τα δικά μας.... πριν φύγει μου λέει....
-ρε σύντροφε έχω πάνω από μία ώρα που είμαι στο μαγαζί σου και δε πάτησε πελάτης!
κατάλαβα τί γειτονιά έχεις....!
- του λέω <έχει κρίση> - ήταν τότε με το τσερνομπίλ- και μου λέει
ρε Αποστόλη! γι αυτό το λόγο ήρθα και κάθομαι στη πόρτα σου για να το γεμίσω το ρημάδι!
και δε πάτησε ψυχή!



Κράτα θαναααααάση...!
ΝΤΑΓΙΑΝΤΑ!












Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Έφυγες κι συ...











Αθάνατη!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ο δρόμος


Ζωή μου,πάλι εδώ!
Πάλι, στο ίδιο μέρος!
πως έφτασα ως εδώ
ανήμπορος και Γέρος!

χρόνια στο ίδιο το στρατί
ανήφορο βαδούσα,
αριστερά μου ο Γκρεμός,
μα 'γω... ομπρός κοιτούσα

και περπατούσα τη Ζωή...
Ζωή σε περπατούσα...
ανήφορος η ατραπός,
μα 'γώ...ομπρός κοιτούσα.

πάντα μπροστά μου καταχνιά,
πάνω μου στέκουν βράχοι,
αριστερά μου ο γκρεμός,
μα'γώ...ομπρός κοιτούσα.

ο δρόμος συνεχίζεται
απ' την ομίχλη πίσω,
το ξέρω είμαι σίγουρος
Ελπίς ΔΕ θα' αφήσω.

μα έλα που τα πόδια μου
βάρυναν σα μολύβι!
βαρυά και η ανάσα μου,
θα σβήσει το καντήλι!

ο δρόμος συνεχίζεται
απ΄'την ομίχλη πίσω.
μα 'δω στου δρόμου τα μισά
Ζωή μου θα σ' αφήσω.
.
μα ο δρόμος συνεχίζεται
απ' την ομίχλη πίσω...!

μα ο δρόμος συνεχίζεται
απ' την ομίχλη πίσω...!

μα ο δρόμος συνεχίζεται
απ' την ομίχλη πίσω...!

μα ο δρόμος συνεχίζεται
απ' την ομίχλη πίσω...!

συνεχίζεται...!
συνεχίζεται...!
συνεχίζεται...!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...!



Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ω!Μαμά Ελλάς!!!!


Σε μια μικρή τελετή στο Άδειο!!!Καλλιμάρμαρο Στάδιο σήμερα το πρωί ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, και κανα δεκαριά δημοσιογράφοι υποδέχθηκαν τον Γερμανό υπερμαραθωνοδρόμο Jεοrgen Mennel που έτρεξε για να τιμήσει την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Ο Γερμανός υπερμαραθωνοδρόμος Jeorgen Mennel, ο οποίος ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου από το Στρασβούργο, έφθασε σήμερα στην Αθήνα έχοντας διανύσει 2.200 χλμ. μέσα σε διάστημα 30 ημερών, καλύπτοντας περισσότερα από 70 χλμ. την ημέρα!!!

-Δε φρόντισαν ΟΥΤΕ τα σχολεία να είναι εκεί που πάνε στο στάδιο για τα δοκιμαστικά της παρέλασης για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!

Ελληνάρες!!!




Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μπουρδέλο Κράτος!



Νεκρός μετά τη χτεσινή κακοκαιρία

Ενας 62χρονος συνταξιούχος νεκρός!!! στο χωριό Ολύμποι, καταστροφές σε καλλιέργειες, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά και σοβαρές ζημιές σε μαγαζιά του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας της Χίου, ήταν τα αποτελέσματα της χτεσινής δυνατής νεροποντής που έπληξε το νησί. Η Χίος κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής πραγματοποίησαν 140 αντλήσεις νερών από κατοικίες, καταστήματα και αποθήκες. Πραγματοποιήθηκαν δέκα απεγκλωβισμοί ατόμων από παγιδευμένα οχήματα.

Συγκεκριμένα, δύο βασικοί εμπορικοί δρόμοι της πόλης της Χίου (Απλωταριά και Ροδοκανάκι) μεταβλήθηκαν σε ποτάμι!
όταν τα ορμητικά νερά εγκιβωτισμένου ποταμού πέταξαν στον αέρα τα μεταλλικά καπάκια που είναι στο οδόστρωμα. Παράλληλα πλημμύρισαν τα περιβόλια στην περιοχή Κάμπος.

Από τις κατολισθήσεις στους δρόμους ήταν δύσκολη η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις βόρειες και τις νότιες περιοχές του νησιού, ενώ ξεχείλισαν τα ποτάμια και οι ξεροπόταμοί του.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής αποτελούμενα από 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα πραγματοποιούσαν απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων, ενώ τις επιχειρήσεις τους συνεπικουρεί και ο Στρατός.

Εξάλλου σήμερα δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Χίο!

Είμαστε Σοβαροί!
πού ζούμε!
μα πού ζούμε!

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε ΟΛΗ τη Χώρα




Κυκλοφοριακό χάος έχουν προκαλέσει στους δρόμους της Αθήνας τα έντονα καιρικά φαινόμενα που άρχισαν, αργά το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να συνεχιστούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες, υπόγεια και καταστήματα πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 13 κλήσεις για απάντληση υδάτων σε Βάρη, Αγία Παρασκευή, Παιανία, Βούλα, Παλλήνη, Πικέρμι, Λούτσα και Νέο Ηράκλειο. Έντονα είναι τα προβλήματα και στη Μυτιλήνη, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε 17 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν 12 συνεργεία.

Από την κακοκαιρία κόπηκαν έξι δέντρα στη Γλυφάδα, το Κορωπί, τη Βουλιαγμένη και τη λεωφόρο Ηλιουπόλεως.

Υλικές ζημιές και εισροή υδάτων σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής και στο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, καθώς καταστράφηκε τμήμα της κεραμοσκεπής απο τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Άμεσα εκκενώθηκε ο πρώτος όροφος του Λιμεναρχείου, ενώ ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των υλικών και των αρχείων της Υπηρεσίας.
Το κτίριο του Λιμεναρχείου πρόκειται να ελεγχθεί από Μηχανικούς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.
Η Γενική Γραμματεία συστήνει στους πολίτες τα εξής:
-Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
-Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
-Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.


Πρόγνωση του καιρού

_Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι και την Τρίτη.

_Την Τρίτη, στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο, τη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο θα φθάνουν τα επτά μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία.

_Για την Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στα
δυτικά και το ανατολικό αιγαίο, αλλά βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

_Και για την Πέμπτη, η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα βροχών στα βορειοδυτικά.

-πολλές σουπίτσες κρασάκι σπετσοφάη και τα κεφάλια Όλοι κάτω από την κουβέρτα!

Καλό Χειμώνα ;-)))

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Οι Δήμοι,ο Καλλικράτης και οι Εκλογές.


Σήμερα με τον «Καλλικράτη» οι ΥΠΟβαθμισμένοι και ΥΠΕΡχρεωμένοι Δήμοι, ΌΛΗΣ της Χώρας,μετατρέπονται σε άμεσα όργανα της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, που σημαίνει ότι αποκλειστικός ρόλος τους είναι να υλοποιήσουν όλα τα μέτρα που πηγάζουν από τις κυρίαρχες εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Πολιτικές φανερά αντιλαϊκές, με μόνη κατεύθυνση την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Ελάχιστοι βέβαια Δήμοι σήμερα δεν έχουν κάποιο μικρό ή μεγάλο χρέος.

Το 1996 ψηφίστηκε ο νόμος που προέβλεπε το 3,5% του Κρατικού Προϋπολογισμού να πηγαίνει στην «Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Τα χρήματα αυτά δε δόθηκαν ποτέ!!!! αλλά ΟΥΤΕ και τα κεντρικά όργανα της «αυτοδιοίκησης» (ΚΕΔΚΕ κ.λ.π.), καθώς και οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια τα διεκδίκησαν ποτέ!!!!
βάζανε ΜΌΝΟ χαράτσια στους Δημότες!!!!!

Η κατάσταση στους Δήμους,επιδεινώνεται και θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο αμέσως μετά τις εκλογές, με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του μνημονίου και με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης!!!!
Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι, είτε με το μνημόνιο, είτε χωρίς αυτό, τα αντιλαϊκά μέτρα του τελευταίου διαστήματος, που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, θα εφαρμόζονταν έτσι κι αλλιώς.

Έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες, στα πλαίσια της ΕΕ, και έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Η ίδια η Κυβέρνηση έχει επανειλημμένα ομολογήσει ότι η κρίση αποτέλεσε ευκαιρία για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εφαρμογής των μέτρων αυτών. Ο σκοπός που παίρνονται είναι προφανής, κατακρεουργούνται οι εργατικές κατακτήσεις και τα λαϊκά δικαιώματα, για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων!!!!

Οπότε το ζήτημα που μπαίνει είναι για τι είδους ανάπτυξη μιλάμε. Γιατί ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει, ή μόνο προς όφελος των μονοπωλίων, ή μόνο προς όφελος του λαού!

Η Κυβέρνηση, με την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα σχέδια αυτά. Χαρακτηριστική είναι η κυνική ομολογία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες είναι ο λαός που εργάζεται περισσότερο από όλους και ότι οι μισθοί είναι 60% χαμηλότεροι σε σύγκριση με τους μισθούς σε μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάλεσε δηλαδή τα μεγάλα συμφέροντα να επενδύσουν στην Ελλάδα, προσφέροντας πάμφθηνους εργάτες χωρίς δικαιώματα και δουλειά ως τον τάφο, αλλά και ένα φορολογικό παράδεισο, αφού για τις επενδύσεις fast track!!!! θα μειωθεί η φορολογία κάτω από 20%!!!!

Ο λαός και η χώρα έχουν ανάγκη από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, όπου οι παραγωγοί του πλούτου θα είναι και αυτοί που τον απολαμβάνουν.
Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης θα συνδυάζει την κάλυψη των λαϊκών αναγκών με την πλήρη αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας.
Πρώτα από όλα, του έμπειρου εργατικού δυναμικού, του μορφωμένου επιστημονικού δυναμικού, του τεράστιου ορυκτού πλούτου, του κατάλληλου μεσογειακού κλίματος για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, της πλεονεκτικής γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.

Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών.
Προϋποθέτουν να γίνουν λαϊκή περιουσία τα βασικά μέσα παραγωγής, οι μεγάλες δηλαδή επιχειρήσεις και να τεθούν κάτω από εργατικό – λαϊκό έλεγχο και να λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο του πανεθνικού – κεντρικού σχεδιασμού.
Δίπλα τους, θα λειτουργούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί των αυτοαπασχολουμένων της πόλης και του χωριού,
χωρίς να φοβούνται τον ανταγωνισμό από τα μονοπώλια και το πνίξιμο από τα χρέη και τις τράπεζες.

Με αυτό το κριτήριο θα πρέπει να ψηφίσουν οι Δημότες σε αυτές τις εκλογές.
Σήμερα, σε συνθήκες κρίσης και με μια συνολική επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, η ψήφος παίρνει, περισσότερο από ποτέ, χαρακτήρα καθαρά πολιτικό.

Με τα νέα πακέτα μέτρων που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για την επομένη των εκλογών, όπως αυξήσεις σε ΦΠΑ, ηλεκτρικό, πετρέλαιο,
Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων!!!! αλλά και νέα πακέτα παροχών και φοροαπαλλαγών στο μεγάλο κεφάλαιο!!!!
ο λαός θα κλιθεί να «πληρώσει και πάλι το μάρμαρο».

Η διοικητική μεταρρύθμιση, «Καλλικράτης», αυτούς τους σχεδιασμούς έρχεται να εξυπηρετήσει και να εφαρμόσει.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει με την ψήφο τους να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και τις παρατάξεις που τις στηρίζουν και τις εφαρμόζουν. Έχουμε ευθύνη, αν την επομένη των εκλογών, δώσουμε τη χαρά στα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό να πανηγυρίσουν για τη νίκη τους, μια νίκη που θα σημαίνει νέα δεινά, για μας και τα παιδιά μας. Είναι σα να τους δίνουμε «συγχωροχάρτι», για όσα εφαρμόζουν εναντίον μας.

ΟΛΟΙ στη Κάλπη!
Ήρθε η ώρα να τους μαυρίσουμε!!!!!
ΔΕΝ θέλουν "παπούτσι"
Πόδι θέλουνε!!!!!

Τώρα να πάρουνε πόδι!





Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΕΤΕ...Τα πείρες ΌΛΑ κι έφυγες!

Υπερκαλύφθηκε κατά 1,83 φορές η αύξηση κεφαλαίου!!!!

-Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την έκδοση των μετατρέψιμων ομολογιών προσφέρθηκαν 3.315.704.345 ευρώ, υπερκαλύπτοντας το συνολικό ζητούμενο ποσό των 1.815.054.306 ευρώ κατά 1,83 φορές, αναφέρεται στην ανακοίνωση h ETE.

Η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά € 607.041.575 με καταβολή μετρητών και έκδοση 121.408.315 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας €5,00 και τιμής διάθεσης € 5,20 η κάθε μία, καθώς και των εγγραφών για την έκδοση 227.640.590 ονομαστικών άτοκων μετατρέψιμων ομολογιών ονομαστικής αξίας, τιμής έκδοσης και τιμής μετατροπής € 5,20 ανά μετατρέψιμη ομολογία, συνολικού ύψους € 1.183.731.068 με βάση την από 10.09.2010 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έληξε στις 11.10.2010.

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την έκδοση των μετατρέψιμων ομολογιών προσφέρθηκαν € 3.315.704.345 υπερκαλύπτοντας το συνολικό ζητούμενο ποσό των € 1.815.054.306 κατά 1,83 φορές. Ειδικότερα:

Αποτελέσματα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μετά τη λήξη της περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης

Από την άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης από τους μετόχους και τους αποκτήσαντες δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους καταβλήθηκε το ποσό των € 620.371.138 για 119.302.142 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές που αντιστοιχεί σε ποσοστό κάλυψης 98,3% του συνολικού ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Επιπρόσθετα, υποβλήθηκαν αιτήσεις προεγγραφής από κατόχους δικαιωμάτων προτίμησης και αιτήσεις εγγραφής από απασχολούμενους και συνταξιούχους του Ομίλου της Τράπεζας σύμφωνα με τις οποίες ζητήθηκαν συνολικά 158.795.114 πρόσθετες νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, που αντιστοιχούν σε υπερκάλυψη των εναπομεινασών νέων μετοχών, μετά την άσκηση των ως άνω δικαιωμάτων, κατά 75,4 φορές.

Ήτοι, ο συνολικός αριθμός νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που ζητήθηκε τόσο από τους ασκήσαντες δικαιώματα προτίμησης όσο και από τους έχοντες δικαίωμα προεγγραφής και δικαίωμα απασχολούμενων και συνταξιούχων του Ομίλου της Τράπεζας ανήλθε σε 278.097.256, το αντίστοιχο δε ποσό σε € 1.446.105.731 έναντι μετοχών προς διάθεση 121.408.315 αντίστοιχου ποσού € 607.041.575, υπερκαλύπτοντας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,3 φορές!!!!!

Αποτελέσματα έκδοσης μετατρέψιμων ομολογιών μετά τη λήξη της περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης

Από την άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης από τους μετόχους και τους αποκτήσαντες δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους καταβλήθηκε το ποσό των € 1.157.807.648 για 222.655.317 μετατρέψιμες ονομαστικές ομολογίες που αντιστοιχεί σε ποσοστό κάλυψης 97,8% του συνολικού ποσού του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Επιπρόσθετα, υποβλήθηκαν αιτήσεις προεγγραφής από κατόχους δικαιωμάτων προτίμησης και αιτήσεις εγγραφής από απασχολούμενους και συνταξιούχους του Ομίλου της Τράπεζας σύμφωνα με τις οποίες ζητήθηκαν συνολικά 136.882.878 πρόσθετες μετατρέψιμες ονομαστικές ομολογίες, που αντιστοιχούν σε υπερκάλυψη των εναπομεινασών μετατρέψιμων ομολογιών, μετά την άσκηση των ως άνω δικαιωμάτων, κατά 27,5 φορές.

Ήτοι, ο συνολικός αριθμός μετατρέψιμων ομολογιών που ζητήθηκε τόσο από τους ασκήσαντες δικαιώματα προτίμησης όσο και από τους έχοντες δικαίωμα προεγγραφής και δικαίωμα απασχολούμενων και συνταξιούχων του Ομίλου της Τράπεζας ανήλθε σε 359.538.195, το αντίστοιχο δε ποσό σε € 1.869.598.614 έναντι μετατρέψιμων ομολογιών προς διάθεση 227.640.590 αντίστοιχου ποσού € 1.183.731.068, υπερκαλύπτοντας την έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου κατά 1,6 φορές.

Τα τελικά αποτελέσματα της κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και της έκδοσης των μετατρέψιμων ομολογιών, το ποσοστό ικανοποίησης της ζήτησης νέων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών μέσω προεγγραφών και εγγραφών απασχολούμενων και συνταξιούχων του Ομίλου της Τράπεζας, η ημερομηνία πίστωσης των νέων μετοχών από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και έναρξης διαπραγμάτευσης τους στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα γνωστοποιηθούν στο επενδυτικό κοινό με νεώτερες ανακοινώσεις της Τράπεζας, σύμφωνα με το περιεχόμενο του εγκεκριμένου Ενημερωτικού Δελτίου της Τράπεζας και τις προηγηθείσες γνωστοποιήσεις προς το επενδυτικό κοινό, μετά την άσκηση ή μη του δικαιώματος προτίμησης του Ελληνικού Δημοσίου για απόκτηση αδιάθετων νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και μετατρέψιμων ονομαστικών ομολογιών, υπό την ιδιότητά του ως προνομιούχου μετόχου σύμφωνα με το νόμο.


-παρά την Άσχημη συγκυρία η ΕΤΕ και φέτος κατάφερε πρώτη να πάρει ότι ζεστό χρήμα υπήρχε στην αγορά αφήνοντας για τους άλλους "φρούδες"

ο πατέρας μου έλεγε:
"Πάντα,Όπου υπάρχουν ευκαιρίες,υπάρχει και χρήμα"
την καλημέρα μου σε όλους!

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΑΣ Χρωστάς!


Η ιστορία του δανεισμού της Ελλάδας και τα Δάνεια της "Αγγλίας!"

Η ιστορία του δανεισμού αρχίζει το 1824, προτού καν την ύπαρξη Ελληνικού κράτους. Θα συναφθούν δύο δάνεια, το 1824 και το 1825. Το πρώτο δάνειο είχε ονομαστικό ποσό 800.000 στερλινών, αλλά μόνο 308.000 στερλίνες και πολεμοφόδια αξίας 11.900 στερλινών δόθηκαν στην Ελλάδα.

Το δεύτερο δάνειο είχε ονομαστική αξία 2.000.000 στερλινών. Στα χεριά μας έφτασαν μόλις 529.000 στερλίνες καθώς από αρχικό ποσό θα κρατηθούν διάφορα ποσά για τόκους, έξοδα, μεσιτικά και προηγούμενα δάνεια, συνολικά 529.000 στερλινών.

Το "πάρτι" όμως δεν έχει τελειωμό εδώ… Από τις υπόλοιπες 529.000 στερλίνες θα σταλούν στην Αμερική 156.000 στερλίνες για να κατασκευαστούν δύο ατμοφρεγάτες και 123.000 θα παραμείνουν στην Αγγλία για την κατασκευή έξι ατμοκινήτων πλοίων. Ποσό 37.000 θα δοθεί για μισθοδοσία στον άγγλο ναύαρχο Κόχραν, ο οποίος ανελάμβανε την ηγεσία του υπό κατασκευή ελληνικού στόλου. Στην Ελλάδα έμειναν 190.000, οι οποίες θα σπαταληθούν στις εμφύλιες αναμετρήσεις την εποχή που ο Ιμπραήμ έφθανε ανενόχλητος στην Πελοπόννησο.

Η πρώτη ουσιαστική πτώχευση ήταν αναμενόμενη και σημειώθηκε τρία χρόνια αργότερα το 1827 με την αδυναμία καταβολής των τοκοχρεολυσίων των δύο πρώτων δανείων.

Η δεύτερη το 1843, όταν διακόπηκε η εξόφληση των δόσεων του δανείου των 60.000.000 γαλλικών φράγκων που είχε δοθεί στη Βαυαροκρατία με την εγγύηση των προστάτιδων δυνάμεων. Το δάνειο αυτό εξανεμίστηκε στην αποπληρωμή των δόσεων των δύο αγγλικών δανείων.

"Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν"
Ήταν 30 Οκτωβρίου του 1893 όταν ο Τρικούπης εμφανιζόμενος στη Βουλή δεν θα διστάσει να καταθέσει την αλήθεια με την ιστορική φράση "Δυστυχώς, κύριοι, επτωχεύσαμεν". Ο Τρικούπης θα συνάψει επτά δάνεια με ληστρικούς όρους.

Οι ξένοι κεφαλαιούχοι είναι «πρόθυμοι» να προσφέρουν νέα δάνεια. Ανταγωνίζονται οι Αγγλοι, οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί και στέλνουν, αντίστοιχα, στην Ελλάδα για έλεγχο των δημοσιονομικών τον λόρδο Εδουάρδο Λω, τον οικονομικό επιθεωρητή Ρου και τον τραπεζίτη Μόργκαν.

Συνολικά έξι δάνεια με ληστρικούς όρους υπογραφήκαν εκείνη την περίοδο.

* 1879 , ύψους 60 εκ., φράγκων για να καλυφθεί και να αποσυρθεί η αναγκαστική κυκλοφορία χρήματος με επιτόκιο 8,19%.
* 1881, ύψους 120 εκατ., φράγκων για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της χώρας, με επιτόκιο 7,35%.
* 1884 , ύψους 100 εκατ., φράγκων για τη κατασκευή σιδηροδρόμων με επιτόκιο 7,16%.
* 1887, ύψους 135 εκατ., φράγκων για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και την εξυπηρέτηση προηγούμενων δανείων. Επιτόκιο 6%.
* 1879 , ύψους 155 εκ., για τη πληρωμή του δανείου του και την αποπληρωμή των σιδηροδρομικών εταιριών, με επιτόκιο 5,75%.
* 1890-91, ύψους 89 εκατ., για τη κατασκευή του σιδηροδρόμου Πειραιά – Λάρισας με επιτόκιο 5,7%.

Οι πιστωτές της Ελλάδας ήταν τότε η Harmbo του Λονδίνου, η Bank de Paris , η Brleishrober του Βερολίνου και η Τράπεζα της Κωνσταντινούπολις του Συγγρού.

Από το συνολικό ονομαστικό ποσό των 643.000.000 εκατ. χρυσών φράγκων θα εισπραχθούν μόνο 463 εκατ. Για τα νέα και τα παλαιά δάνεια θα καταβληθούν, τη δεκαετία 1880-1890, τοκοχρεολύσια ύψους 455.000.000 χρυσών φράγκων!

Η χρεοκοπία είχε επέλθει προτού ο Τρικούπης αναλάβει για τελευταία φορά την πρωθυπουργία. Ο διάδοχός του Δηλιγιάννης θα οδηγήσει τη χώρα, το 1897, στον ατιμωτικό πόλεμο κατά της Τουρκίας. Με την ήττα θα έλθει ο Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος που θα εισπράττει για λογαριασμό των δανειστών τους φόρους των ειδών μονοπωλίου αλάτι, σπίρτα, πετρέλαιο, παιγνιόχαρτα, σιγαρόχαρτο και σμύριδα.. Ο ΔΟΕ θα καταργηθεί ύστερα από 80 χρόνια, το 1978!

Η τρίτη αυτή πτώχευση της Ελλάδας σήμανε κλονισμό της δραχμής και ολοκληρωτικό μαρασμό της ελληνικής οικονομίας.


Η χρεοκοπία του 1932
Τον Μάρτιο του 1910 συνάπτονται νέα δάνεια για νέα έργα. Παρά την ήττα όμως στη Μικρά Ασία, η πτώχευση έχει αποφευχθεί με το Α΄ Αναγκαστικό Δάνειο που επιβάλλεται από τον υπουργό Οικονομικών Π. Πρωτοπαπαδάκη, ο οποίος κόβει στη μέση τα χαρτονομίσματα, κρατά το ένα μέρος στην κυκλοφορία και ανταλλάσσει το άλλο με τίτλους εσωτερικού δανείου. Στην αποφυγή της πτώχευσης το ΄22 συμβάλλει και το δάνειο υπό την αιγίδα της Κοινωνίας των Εθνών για τους πρόσφυγες.

Η πτώχευση όμως είναι και πάλι μοιραία και τελικά έρχεται το 1932. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού του υπουργού Οικονομικών καθηγητή Βερβαρέσσου, η Ελλάδα χρωστάει στο εξωτερικό 2,868,1 εκατ. χρυσά φράγκα.

Ο Σπύρος Μαρκεζίνης το 1952 κανει τον τελικό διακανονισμό όλων των προπολεμικών χρεών της Ελλάδας. Η πρωτοφανής ανάπτυξη και η αυστηρή συγκράτηση δαπανών τη δεκαετία 1955-1965 συμμάζεψαν οριστικά τα δημόσια οικονομικά και οι τελικές πληρωμές εκείνων των δανείων ολοκληρώθηκαν μόλις το 1967.


Ομοιότητες και Διαφορές
Το υψηλό δημόσιο χρέος παραμένει η κύρια αιτία που η χώρα αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι από το 1827 που αναγκάστηκε να κηρύξει την πρώτη πτώχευση.

Τα επιτόκια δανεισμού τότε κυμαίνονταν μεταξύ 5,5 και 8,7% αλλά πάντως αρκετά υψηλότερα από το μέσο ευρωπαϊκό επιτόκιο που ήταν μεταξύ 3 και 4%. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σήμερα που τo spread εκτινάχτηκε στις 800 με 1.000 μονάδες βάσης.

Η κύρια διαφορά είναι ότι η χώρα ανήκει στη ζώνη του ευρώ και είναι αδιανόητη η χρεοκοπία, εφόσον δεν επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα. Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα πυροδοτήσει ντόμινο στην Ευρωζώνη, καθώς υπάρχουν κι άλλες χώρες, τα λεγόμενα PIIGS, που βρίσκονται κοντά στο σημείο μηδέν.

Τα σημερινά δημόσια χρέη είναι περίπου 390 δισ. ευρώ, ενώ τότε ήταν 550 εκατομμύρια χρυσά γαλλικά φράγκα. Τα παρελθόντα δάνεια είχαν συναφθεί μεταξύ 1879 και 1890 και αντιπροσώπευαν μεγάλο ποσοστό στο ΑΕΠ όπως και τα σύγχρονα που είναι αποτέλεσμα επαναληπτικού δημόσιου χρέους των μεταπολεμικών δεκαετιών.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για την άσκηση οικονομικής πολιτικής τότε ήταν διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα. Για παράδειγμα το εργαλείο της αναγκαστικής κυκλοφορίας χρήματος τότε επιστρατεύονταν όποτε υπήρχε ένα κοινωνικό ή εθνικό πρόβλημα. Κατόπιν αντλούνταν δάνεια για να αποτραβηχτεί το πληθωριστικό χρήμα από την κυκλοφορία και να εξασφαλισθεί ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Σήμερα αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει.
Οι σιωνιστές δεν επιθυμούσαν την απελευθέρωση των Ελλήνων. Αντίθετα εργάζονταν προς όφελος των Τούρκων, διότι η τουρκοκρατία εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους για εκμεταλλευτική αισχροκέρδεια σε βάρος του υπόδουλου Ελληνισμού. Ωστόσο κατάφεραν να επωφεληθούν οικονομικά και από εκείνο ακόμη το γεγονός που απεύχονταν και το οποίο δεν ήταν άλλο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Η οικονομική δυσπραγία του Ελληνισμού και οι αυξημένες ανάγκες του σε όπλα, πολεμοφόδια και τρόφιμα, έγιναν αντικείμενο της πιο σκληρής εκμεταλλεύσεως από τους σιωνιστές τραπεζίτες του Λονδίνου.
Κατά την διάρκεια του δαπανηρού αλλά κυρίως αιματηρού αγώνα, ο Ελληνισμός είχε ως μόνη διέξοδό του, για να επιβιώσει και να συνεχίσει την εξέγερση, τον εσωτερικό δανεισμό. Οι μόνοι πρόθυμοι να δανείσουν τους Έλληνες ήταν οι τοκογλύφοι, θέτοντας φυσικά ως προϋπόθεση για τη σύναψη δανείων, όρους εξοντωτικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγγλοεβραίοι τραπεζίτες Ρικάρντο (Ιωσήφ και Σαμψών), εμφανίσθηκαν πρόθυμοι να δανειοδοτήσουν τους Έλληνες, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα λάμβαναν ως υποθήκη ολόκληρη την Κορινθία και θα εισέπρατταν ως εξόφληση, τα διπλάσια χρήματα απ’ όσα είχαν συγκεντρώσει ως φιλέλληνες από ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα επαχθείς ήταν και οι όροι του εβραίου τραπεζίτη Ρότσιλντ. Το αποτέλεσμα ήταν, το Έθνος δανειοδοτούμενο κάτω από ληστρικές συνθήκες, να περιέλθει στην πλέον ασφυκτική μορφή εξαρτήσεως, την οικονομική…
Το πρώτο δάνειο του Αγώνα συνάφθηκε στην Αγγλία, το 1824. Οι Έλληνες απεσταλμένοι Ι. Ορλάνδος και Α. Λουριώτης, συνομολόγησαν με τον οίκο Λόφνουν στις 21 Φεβρουαρίου 1824, δάνειο ύψους 800.000 λιρών στερλινών, σε τιμή έκδοσης 59% και τόκο ετήσιο 5% επί της ονομαστικής αξίας. Για την απόσβεση του δανείου, καθοριζόταν διάστημα 36 ετών. Ως εγγύηση δε -παρακαταθήκη- για την αποπληρωμή του δανείου, είχε συμφωνηθεί να τελούν όλα τα «Εθνικά κτήματα». Από το ονομαστικό κεφάλαιο που αποτελούσε το ποσό του δανείου (800.000 λίρες), μόνο οι 298.700 δόθηκαν στους Έλληνες. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού εξανεμίστηκε σε προμήθειες και… έξοδα από τους τραπεζίτες. Το τελικό ποσό αποφασίσθηκε να κατατεθεί στις τράπεζες του Καίσαρα Λογοθέτη και του εβραίου Σαμουήλ Βαρφ, στη Ζάκυνθο. Ωστόσο, ακόμη και το εναπομείναν από τη λεηλασία ποσό, καθυστέρησε αρκετά να φθάσει στην Ελλάδα, στελνόταν δε με αγγλικά πλοία, υπό τη μορφή δόσεων, δυσχεραίνοντας σημαντικά την έκβαση του αγώνα.
Το δεύτερο αγγλικό δάνειο ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν οι εβραίοι αδελφοί Ρικάρντο, οι ληστρικές αξιώσεις των οποίων αναφέρθηκαν παραπάνω. Η συμφωνία για τη σύναψη του δανείου, τελικά υπογράφηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1825. Το ονομαστικό κεφάλαιο ανερχόταν στα 2.000.000 λίρες στερλίνες για έξοδα δε του… τραπεζικού οίκου, προμήθεια πληρωμής τόκου, προμήθεια για τα μεσιτικά έξοδα συνομολογήσεως καθώς και για όλες τις «εκδουλεύσεις», το ύψος του ποσού το οποίο θα παρελάμβαναν οι Έλληνες κατήλθε στις 816.000 λίρες, ενώ η χρέωση λόγω του δανείου ίσχυσε για ολόκληρο το ποσό (2.000.000 λίρες).
Όμως ούτε και αυτό το ποσό τελικά ήταν στη διάθεση των Ελλήνων. Τέθηκε στη διάθεση της αγγλοεβραϊκής διαχειρίσεως με εκβιαστικούς όρους και αντί να σταλούν όπλα και χρήματα στην Ελλάδα, όπως είχε εκ των προτέρων συμφωνηθεί, παραγγέλθηκαν πλοία στην Αγγλία, φρεγάτες στις ΗΠΑ, μισθώθηκαν πανάκριβα αμειβόμενοι ξένοι στρατιωτικοί, οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα όχι βέβαια για να συμβάλλουν στην διεξαγωγή του Αγώνα, αλλά για να θησαυρίσουν, εκμεταλλευόμενοι καιροσκοπικά, τις δυσμενείς για τον Ελληνισμό συγκυρίες, το δε εναπομείναν ποσό κατασπαταλήθηκε στο… χρηματιστήριο.
Ποτέ άλλοτε Έθνος δεν καταληστεύθηκε κατ’ αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο, όπως συνέβη με το Ελληνικό στην προκειμένη περίπτωση. Το υλικό, ό,τι δηλαδή απέμεινε από αυτό, παραδόθηκε τελικά στις Ελληνικές δυνάμεις προς το τέλος σχεδόν του αγώνα, μόλις το 1826 και αυτό υπήρξε ελλιπέστατο.
Νιώθοντας απέχθεια αλλά και αγανάκτηση από την κατάσταση που επικρατούσε, μία κατάσταση η οποία με ελαφρές παραλλαγές εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα, ο φιλέλλην Λόρδος Βύρων σε ποίημά του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει και τους ακόλουθους στίχους:
«Πόσο πλούσια είναι η Βρετανία
Όχι φυσικά σε ορυχεία, ή ειρήνη
ή αφθονία, καλαμπόκι ή λάδι ή κρασιά.
Ήταν ποτέ η χριστιανική γη τόσο
πλούσια σε εβραίους;
Όλες οι καταστάσεις.
Όλα τα πράγματα.
Όλες τις ηγεμονίες, αυτοί τις ελέγχουν.
Κάνουν ένα δάνειο «απ’ την Ινδία ως τον Πόλο»
με μεγάλη ταχύτητα.
Αυτοί τραπεζίτης – κτηματομεσίτης – Βαρώνος.
Βοηθούν την χρεοκοπία μας
τύραννοι για το συμφέρον τους…»

συμπέρασμα:
-και το ΙΚΑ να Φαλιρίσει και οι Συντάξεις να καταργηθούν και τη Ακρόπολη να Πουλήσουμε, οσο θα δανιζόμαστε για να αποπληρώνουμε μόνο τοκοχρεωλύσια, ΧΩΡΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ,
ΠΑΝΤΑ θα ΧΡΩΣΤΑΜΕ!
ΠΑΝΤΑ!

γι αυτό..............ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!
για να ΜΗ πάθουμε αυτο που λέι ο ποιητής.........

Πρώτα ήρθαν για τους Εβραίους
και δεν μίλησα
γιατί δεν ήμουν Εβραίος
Έπειτα ήρθαν για τους κομμουνιστές
και δεν μίλησα
γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής
Έπειτα ήρθαν για τους συνδικαλιστές
και δεν μίλησα
γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής

Έπειτα ήρθαν για εμένα
και δεν υπήρχε κανένας!
να μιλήσει για εμένα.

Του Pastor Nimoller