Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σήμερα στην ΟΜΟΝΟΙΑ 7 μ.μ

Κατάληψη σήμερα από Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα πανεργατική δράση του ΠΑΜΕ ενάντια στα φρικτά μέτρα
με Συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις: Αθήνα, 7 μ.μ., Ομόνοια.
Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Δράση για την οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης μέσα απο κάθε τόπο δουλειάς,για να ΜΗ περάσουν τα ΝΕΑ Μέτρα κόλασης...!


Για να ΜΗΝ επιτρέψουμε τα παιδιά μας να δουλεύουν με μισθούς πείνας.
Αν δεν παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής το εργασιακό τους μέλλον θα είναι κόλαση.
Γιατί προωθούν:
1. Οι νέοι ηλικίας μέχρι 25 ετών να προσλαμβάνονται με μειωμένο μισθό κατά 20% από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή, με 500 ευρώ μισθό περίπου, αφού και οι κλαδικές συμβάσεις ή μειώνονται ή καταργούνται. Ολα αυτά μέσα σε καθεστώς ομηρίας 2ετούς σύμβασης, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η κατάργηση της εισφοράς για τους εργοδότες στον ΟΑΕΔ, ΟΕΕ, ΟΕΚ, αποκλείοντάς τους έτσι από το δικαίωμα επιδότησης της ανεργίας όταν απολυθούν καθώς και από τις παροχές των άλλων Οργανισμών. Γενικεύεται η επίθεση στους μισθούς, αφού οι μειώσεις θα επεκταθούν σε όλους τους εργαζόμενους, αφού μ' αυτόν τον τρόπο τορπιλίζονται οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
2. Ενταφιάζεται το 8ωρο. Παρατείνεται από 6 σε 12 μήνες η περίοδος, όπου ο εργοδότης μπορεί να αυξάνει τον εργάσιμο χρόνο από 8 ώρες σε 10 ώρες και 12, πράγμα που καταργεί τις υπερωρίες, εντατικοποιεί την εργασία, απορυθμίζει τον οικογενειακό και ατομικό προγραμματισμό, προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην οργανική και ψυχική υγεία της εργατικής τάξης και αυξάνει τις πιθανότητες για εργατικά ατυχήματα.
3. Παρατείνεται η ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου από 2 σε 3 χρόνια, που σημαίνει κατάργηση αποζημιώσεων, θωράκιση του οπλοστασίου της μεγαλοεργοδοσίας για να τρομοκρατεί και να εκβιάζει.
4. Καταργείται διά νόμου με όχημα τις ατομικές συμφωνίες μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου το όποιο εμπόδιο μπορούσε να τεθεί από τα Συνδικάτα στην εφαρμογή της διευθέτησης χρόνου εργασίας.
Ολα αυτά επιχειρείται να εφαρμοστούν συνδυαστικά με μια νέα φοροαφαίμαξη σε βάρος του λαού έμμεσων και άμεσων φόρων με δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων, με το ξήλωμα των ΒΑΕ, τη συρρίκνωση των ιατροφαρμακευτικών παροχών.


Δεν πρέπει να αφήσουμε λεπτό να πάει χαμένο. Να σημάνει συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σωματείο. Οι σωματειακές επιτροπές, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικάτα, οι ομοσπονδίες να οργανώσουν τη διαφώτιση των εργαζομένων, των λαϊκών μαζών για τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ"


σήμερα ΠΑΜ' ΟΜΟΝΟΙΑ ;-))

4 σχόλια:

  1. όσοι έρθετε & θέλετε να με βρείτε

    είναι πολύ απλό


    θα κοιτάξετε για ένα κεχριμπαρένιο κομπολόϊ

    σε 120 Kg Όγκο

    μή ρωτήσετε όνομα ΔΕ θα κάνετε λάθος :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕ ΦΟΒΌΜΑΣΤΕ!ΒΑΔΊΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΆ!ΓΕΡΆ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΆ!
    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΊ ΣΤΟ ΦΈΡΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ.
    Ο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικός Μισθός 162.812 € στο Γραφείο του Κου Πάγκαλου...!

    http://news247.gr/ellada/politiki/vasikos_misthos_162_812_eyrw_sto_grafeio_toy_theodwroy_pagkaloy.1095052.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε “CCC” από “BB” προχώρησε σήμερα ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης Dagong, δίνοντας παράλληλα «αρνητικό» outlook για την ελληνική οικονομία για τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.
    νώ παράλληλα προειδοποιεί και για βραχυπρόθεσμους κινδύνους χρεοκοπίας.
    Ο οίκος δεν αναμένει σύντομα σταθεροποίηση του λόγου του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ, ο οποίος το 2010 διαμορφώθηκε σε 142,8% και αναμένεται να κορυφωθεί το 2015 στο 163%, για να υποχωρήσει ελαφρά στη συνέχεια, στο 151,3%, το 2020.

    ΑπάντησηΔιαγραφή