Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΛΑΟΣΎΝΑΞΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΩΝ


Πανευρωπαϊκή Ημέρα «Αγανακτισμένων» με εντυπωσιακή συμμετοχή
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν το «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ». Ολονύχτια διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των «Αγανακτιμένων» την Κυριακή, σε ολόκληρη τη χώρα.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες γωνιές της Ευρώπης, καθώς η Κυριακή ήταν η ημέρα Πανευρωπαϊκής Κινητοποίησης.

Σύνταγμα

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, έως σήμερα, συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων». Στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος υπήρχαν πάνω 100.000 πολίτες που έδωσαν ένα δυναμικό ΠΑΡΏΝ..!
Αρκετοί ήταν αυτοί που κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, ενώ κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά του μνημονίου.

Το μεγάλο πλήθος των διαδηλωτών, όλων των ηλικιών, ένωσε τις φωνές του με αυτές των συγκεντρωμένων στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της ΕΕ, την αυξανόμενη ανεργία και τη λιτότητα. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, σφυρίζοντας και κρατώντας πανό & πλακάτ

ξεχώρισα ορισμένα πλακάτ με Συνθήματα όπως:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ!

ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΡΙΞΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ 'ΕΔΩ!

Λόγω της Τεράστιας Συγκέντρωσης,
έκλεισαν οι δρόμοι γύρω και κοντά στο κέντρο της Αθήνας,μετατρέποντας την σε Ολονύχτια η διαμαρτυρία..!

Ήταν η ογκωδέστερη ειρηνική διαμαρτυρία που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

«Ευρωπαίοι ξυπνήσαμε. Εσείς;» γράφει ένα από τα πανό που έχουν αναρτήσει οι διαδηλωτές, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους «αγανακτισμένους», οι οποίοι κατέκλυσαν κι αυτοί με τη σειρά τους κεντρικές πλατείες όλης της Ευρώπης, πιστοί στο 2ο ραντεβού τους.

Χαρακτηριστικό της ολονύχτιας διαμαρτυρίας είναι η δυναμική παρουσία της νεολαίας, η οποία δηλώνει άκρως απογοητευμένη από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, αλλά και εκατοντάδων μοτοσικλετιστών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων», στην πλατεία του Λευκού Πύργου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οργανώθηκαν τοπικές πορείες, με τους «Αγανακτισμένους» να χτυπούν κατσαρόλες και άλλα μαγειρικά σκεύη, καλώντας όλο και περισσότερους πολίτες να συμμετάσχουν στην ανοιχτή γενική συνέλευση.

Λαμία

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Λαμίας στην καθιερωμένη πλέον συνάντηση των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Πάρκου της πόλης. Μαζί τους και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, οι οποίοι απέκλεισαν με τα φορτηγά το κέντρο της Λαμίας, δημιουργώντας ένα κομφούζιο.

Τα συνθήματα κατά του μνημονίου κυριάρχησαν, ενώ συγχρόνως ερασιτεχνικά καλλιτεχνικά σχήματα ξεκίνησαν από το απόγευμα να δίνουν συναυλίες. Οι «αγανακτισμένοι» βρίσκονται στο κέντρο της Λαμίας κάθε βράδυ εδώ και 12 μέρες, ενώ η σημερινή συγκέντρωσή τους ήταν η μεγαλύτερη.

Πάτρα

Στην πλατεία Γεωργίου έγινε η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων», οι περισσότεροι από τους οποίους άρχισαν να φθάνουν στην πλατεία μετά τις 8.00 το βράδυ. Κυριάρχησαν συνθήματα κατά του μνημονίου και των νέων οικονομικών μέτρων. Τον ρυθμό τον έδιναν νέοι και νέες με μουσικά όργανα.

Ας σημειωθεί ότι σχεδόν κάθε βράδυ πραγματοποιείται ανοικτή λαϊκή συνέλευση, όπου όποιος θέλει λέει την άποψή του, για τα όσα συμβαίνουν και καταθέτει προτάσεις.

Ηράκλειο

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση, από όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα των «Αγανακτισμένων», πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. Χιλιάδες Ηρακλειώτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους.


«Αγανακτισμένοι» και στην Ισπανία

Στην Ισπανία, χιλιάδες «Αγανακτισμένοι», που αποτελούν μία εστία κοινωνικής σύγκρουσης χωρίς προηγούμενο, παραμένουν στην πλατεία της Μαδρίτης 'Πουέρτα ντελ Σολ'.

Οι «Αγανακτισμένοι», που έκαναν την πρώτη δημόσια εμφάνιση την 15η Μαΐου, διαμαρτύρονται για το πολύ υψηλό ποσοστό ανέργων – 21,29% του 'ενεργού' πληθυσμού – για τις πολλαπλές αβεβαιότητες, διαθέτουν δε την ψυχική συμπαράσταση του 66% του ισπανικού πληθυσμού !

Αναμένεται το κίνημα των «Αγανακτισμένων» να κινηθεί ακόμα πιο δραστήρια την 11η Ιουνίου, οπότε αναλάμβάνουν επίσημα καθήκοντα οι πρόσφατα εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες. Συγκεκριμένα, για την ημέρα εκείνη σχεδιάζεται πέντε «καραβάνια Αγανακτισμένων», από διάφορα μέρη της Ισπανίας, να συγκλίνουν στην πρωτεύουσα Μαδρίτη.


4 σχόλια:

 1. Κε Πρωθυπουργέ..!

  Εχθές έξω από τη Βουλή ήταν μαζεμένος όλος ο κόσμος.
  Εργάτες,Συνταξιούχοι,Επιστήμονες,Δημόσιοι Υπάλληλοι,
  Επεγαλματοβιοτέχνες,η Νεολαία,Ολοχρόνιοι Άνεργοι,
  κοντά 500 χιλιάδες λαός...!

  Κε πρωθυπουργέ.Γιατί μας σνομπάρατε?

  Γιατί δεν ανοίξατε το Παράθυρο να μας πείς για τους είκοσι Μήνες Διακυβέρνησης,
  για τα καλ΄λα του ΔΝΤ και για το Μνημόνιο 1&2 και τι θα κάνεις τα δις που θα πάρεις τώρα?

  χαλάτε εκατομμύρια να μαζέψετε τον κόσμο στις Εκλογές,
  και τώρα που ήρθε να σε ακούσει ο Λαός και με δικά του έξοδα μάλιστα
  από όλη την Ελλάδα ΜΌΝΟΣ του,γιατί δεν άνοιξες το παράθυρο να του μιλήσεις!

  Ούτε να κατέβεις κάτω να τον χαιρετήσεις!

  Ούτε αυτό δεν έκανες...!

  πάντως να ξέρεις,αυτό είναι μεγάλη αγένεια.

  Κύριε Πρωθυπουργέ ο μπαμπά σου έλεγε:

  "Δέ θέλουμε Πλούσιο Κράτος με φτωχούς Έλληνες.
  Θέλουμε Πλούσιους Έλληνες ,με φτωχό Κράτος..!

  Κε Πρωθυπουργέ!

  Γιατί δεν ακούς τον Μπαμπά σου..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί ακούει την μαμά του!Χα,χα,χα!
  Άντε στην υγειά σου αδερφέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τσακίστε τα διλήμματα
  «Είμαι έτοιμος για τις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσουμε, να αξιοποιήσουμε ακόμα και το θεσμό του δημοψηφίσματος, για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», είπε προχθές ο πρωθυπουργός στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. Μεγάλες αλλαγές είναι τα μέτρα-κόλαση για τους εργαζόμενους, τον λαό, με το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Φαίνεται σα να νοιάζεται για τη γνώμη του λαού, αλλά με το «δημοψήφισμα» αλλού στοχεύει, το λέει άλλωστε, στην «ευρύτατη δυνατή συναίνεση». Δεν ξέρουμε τι δίλημμα ακριβώς θα θέσει σε δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός και πώς, αλλά είναι στοχοπροσηλωμένος. Στην επιβολή του σύγχρονου αντεργατικού, αντιλαϊκού μεσαίωνα, για να μη χρεοκοπήσει το κεφάλαιο από την κρίση, να ενισχύσει την κερδοφορία του. Θέλει να εκβιάσει το λαό να υποταχτεί στην πολιτική που σκοτώνει τη ζωή του με το δημοψήφισμα. Μονόδρομος για εργαζόμενους και νεολαία είναι ο οργανωμένος αγώνας στα εργοστάσια και στις εργατογειτονιές και αντεπίθεση, για να αποκρούσουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι υπέρ των μονοπωλίων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή